Aankopen met Schoofmakelaardij

Wij hebben kort geleden een woning aangeschaft waarbij we de hulp hebben ingeroepen van Schoofmakelaardij. De markt is momenteel behoorlijk onrustig en we hebben al een paar keer het probleem gehad dat er veel kapers op de kust waren voor een woning waar wij interesse in hadden. We hebben daarom besloten om Schoofmakelaardij in te schaken om ons bij te staan als aankoopmakelaar. Dit was heel erg prettig, want niet alleen kregen we zo goed advies over de prijs en het onderhandelingsproces, maar werd op alle fronten mee gedacht.

Schoofmakelaardij als aankoopmakelaar

Zoals gezegd hadden we al een ruim aantal woningen bekeken. We zijn zo’n zeven maanden bezig geweest met het zoeken van een huis, voor we ervoor hebben gekozen om Schoofmakelaardij in te schakelen. We wonen nu in een klein huurappartement en wilde groter wonen. Op zich geen probleem natuurlijk en wij dachten, met wat online zoeken en een open huizenroute kom je al snel op woningen uit die je interessant lijken om op te gaan bieden. In het begin lijkt dat zo, maar we hebben een paar keer flink misgegrepen en een huis dat ons erg mooi leek gemist, puur omdat we te ondoordacht bezig zijn geweest. We hebben toen, op advies van een bekende, gekeken op de website schoofmakelaardij.nl. We kregen al te horen dat de dienstverlening van Margitte Schoof makelaardij o.z. erg prettig is en dat deze makelaars meedenken bij het aankoopproces over zaken waaraan je als koper zelf misschien niet direct nadenkt. Na gelezen te hebben over de mogelijkheden hebben we een afspraak gemaakt. Toen werd al snel duidelijk dat een aankoopmakelaar oog heeft voor alle aspecten van het aankopen van een huis en niet alleen de biedingsoorlog waar wij in eerste instantie hulp bij wilden inschakelen.

De hulp die we kregen van dit makelaarskantoor

Schoofmakelaardij heeft ons in alles geholpen waarbij we hulp nodig hadden. Wij hadden zelf een huis op het oog en moesten ook deze keer weer snel handelen. Onze aankoopmakelaar bewaarde echter de rust en weerhield ons ervan om overhaast een bod uit te brengen. Daardoor hebben we, samen met haar, eest kunnen kijken naar:

  • De bouwkundige staat van de woning
  • Het bestemmingsplan van de buurt
  • De juridische zaken
  • Ons financieel plaatje

En meer, zoals milieuzaken en de omgevingsfactoren, hoe de markt op die plek eruit ziet, enzovoort. Wij hebben uiteindelijk het eerste huis dat we op het oog hadden, dankzij onze aankoopmakelaar aan ons voorbij laten gaan. Dat is best even slikken, want je hebt je zinnen op een huis gezet en wilt het dan eigenlijk direct kopen. Achteraf heeft onze aankoopmakelaar van Schoofmakelaardij ons ervoor behoed om veel kosten te moeten maken aan het verbeteren van het huis en hadden we ook niet in de gaten dat er sprake was van erfpacht, wat voor ons in het nadeel zou uitpakken. Nee, daar zijn we echt door het oog van de naald gekropen en het was ‘t toen al waard om Schoofmakelaardij ingeschakeld te hebben. De volgende huizen die we online zagen hebben we gelijk eerst voorgelegd bij onze aankoopmakelaar, zodat een aantal zaken kon worden uitgezocht nog voordat we de woningen zijn gaan bezichtigen. De aankoopmakelaar is ook altijd bij de bezichtigingen aanwezig geweest. Uiteindelijk sprong één huis eruit en die voldeed aan al onze wensen en alle eisen. Samen met de aankoopmakelaar zijn we de onderhandelingen ingegaan. We waren niet de enige bieders, maar ook hier heeft onze aankoopmakelaar ons ervoor behoed dat we onnodig te veel zouden betalen en over ons budget zouden gaan. Het is gelukt, het huis is van ons en dat hebben we te danken aan onze aankoopmakelaar van Schoofmakelaardij.