Alles over zakelijke energie: dat lees je in hier!

In deze blog lees je wat zakelijke energie precies is, waar je het kan vinden en wat voor functie het heeft. Laten we allereerst uitleggen wat de definitie van zakelijke energie is. Zakelijke energie is die geleverd wordt aan een pand dat een zakelijke fujnctie heeft. Je kunt denken aan de volgende soorten panden, die je ongetwijfeld kent:

  • Kantoren
  • Winkels
  • Horecabedrijven

Maar ook bijvoorbeeld sportscholen, dansscholen en andere soorten panden behoren tot deze categorie. Er zijn dus meerdere soorten waar de zakelijke energie naar toe gaat. Maar wat moet je er over weten? Wat kun je er precies mee? Dat – en meer lees je in dit artikel. 

Wat is zakelijke energie, wat moet ik daarmee?

Ondernemers in het MKB en ook ZZP’ers kunnen gebruik maken van zakelijke energie. Er is wel degelijk een verschil tussen zakelijke en particuliere energiecontracten. Bovendien is het erg belangrijk om als ondernemer energie te vergelijken. Daar kun je gelukkig mee worden geholpen, want er zijn veel sites waar je kunt vergelijken. Hoe het precies werkt met zakelijke energie is als volgt. Denk bijvoorbeeld aan een ZZP’er die vanuit huis werkt. Die kan een zakelijk energiecontract aanvragen en dan betaal je net zoals bij een zakelijk kleinverbruiker vergelijkbaar met een particulier contract hetzelfde vaste maandtarief. Het grote verschil ligt hem natuurlijk in de mate van energieverbruik. Dit is iets om veel rekening mee te houden. Het zijn vooral ZZP’ers die vanuit huis werken die goed moeten nagaan of de keuze wel zo aantrekkelijk is voor en zakelijk energiecontract te kiezen. Het is namelijk niet per se zo dat je goedkoper uit bent. Dus mocht je dat denken, dan weet je nu dat dat niet per se het geval is. 

Wanneer kan zakelijke energie vergelijken lonend zijn?

Zakelijke energie vergelijken kan lonend zijn, mits je weet hoe je het op de juiste manier aanpakt natuurlijk. Zakelijke energie vergelijken is in de regel vooral lonend als je veel energie verbruikt. Het is namelijk zo dat iedere ondernemer probeert kosten te sparen, waar hij dat maar kan. Veel aanbieders op deze markt zijn er die je een zakelijk energiecontract kunnen laten leveren. Laat je daarom goed voorlichten. Een goede site, die nu nog even aan bod komt is zakelijkeenergietarieven.nl. Waarom voor hen kiezen als je tarieven wilt vergelijken? Als je naar hun website toe gaat zie je gelijk wat de bedoeling is: ‘Zij zoeken de beste deal voor mij’ staat gelijk op de eerste pagina als je kijkt op hun website. Je kunt daarnaast direct jouw zakelijke energieofferte op maat aanvragen. Dat is hartstikke handig, zo krijg jij ook meer inzicht in je verbruik en wat je uiteindelijk gaat betalen, want dat zijn zeker dingen die je op een rijtje moet gaan zetten. De stappen die zij zetten zijn de volgende. Stap 1 bestaat uit het invullen van gegevens, waarna zij in stap 2 vrijblijvend op zoek gaan naar de beste deal. Vervolgens ontvang jij binnen 24 uur in stap 3 de beste aanbieding voor de zakelijke energietarieven. Zo werkt het met zakelijke energie. Ideaal toch? Surf direct naar zakelijkeenergietarieven.nl!