Cosplay, alleen fantasy kleding of veel meer?

Cosplay, alleen fantasy kleding of veel meer?Wie aan rollenspel of cosplay denkt, zal in veel gevallen denken aan

  • sprookjes
  • draken
  • prinsessen
  • en helden

Fantasy kleding is een van de manieren waarop je kunt laten zien dat fantasy jouw ding is. Met Comic Con als voorbeeld, of de Elf Fantasy Fair zijn er meteen al twee namen genoemd die welbekend zijn. Voor beide kan je ervoor kiezen om je te hullen in fantasy kleding om je te laten verleiden tot een wereld die niet alle dagen van het jaar echt is. Toch is het een wereld die groeiende is, en de kleding die gebruikt wordt voor deze events kan je kopen of maken. Het zelf maken van fantasy kleding is iets wat veel tijd en werk kost, dus wellicht is het niet voor jou. In dat geval kan je bijvoorbeeld op website als unicornswithdragonwings.nl je slag slaan. Ze zullen je helpen om de ultieme fantasy kleding te helpen ontwerpen, en deze maken. Zodat je precies de outfit krijgt die je wilt hebben. Zodat je precies kan zijn wie je wilt zijn, ook al is dat wellicht enkel voor een dag. Die dag is speciaal, een dag waar je naar uitkijkt, dus is het niet gek dat je outfit ook perfect moet zijn. Bij Unicorns with Dragonwings kan je zelf helpen de perfecte outfit ontwerpen, of eenvoudig kiezen om er eentje uit de webshop te bestellen.

Fantasy kleding – ontvlucht de ware wereld

Wie zich een dag of meerdere dagen in de wereld van fantasy kleding kan verbergen, kan teruggaan naar andere tijden. Je een ander mens voelen of zijn. Laat jezelf los in de wereld die niet de ware wereld is, zodat je de ware wereld wellicht beter aan kunt. Het is namelijk een manier van leven voor veel mensen. Dus de fantasy kleding die je kiest, kan wel eens bijzonder belangrijk zijn. Mocht je denken dat deze fantasy wereld alleen weggelegd is voor een speciaal slag mensen? Dan heb je het helemaal verkeerd want het is een wereld die groeiende is. We hebben steeds meer stress in ons dagelijks leven, dus jezelf hullen in fantasy kleding en een heel ander persoon zijn voor een festival lang? Is helemaal niet meer gek te noemen. Sterker nog het aantal mensen dat naar deze festivals gaat groeit meer en meer naarmate er meer stress in het dagelijkse leven is. Fantasy is een wereld die voor iedereen geschikt is, want je kunt het zo gek maken als dat je zelf wilt – en zelfs dat is in veel gevallen niet gek genoeg.

Hoe weet je of deze wereld iets voor jou is?

Als de wereld die niet de realiteit is je aanspreekt, kan het maar zo zijn dat fantasy kleding iets is voor jou. Een ding is zeker de wereld van eenhoorns en draken is niet zo vreemd meer. Het is een heerlijke vlucht uit de werkelijkheid. Mocht je echter op de dag van een festival beslissen om te gaan? Wees dan niet verrast als het niet meer lukt om fantasy kleding te krijgen die je wenst. Mooie kleding kost tijd, en de details die in deze kleding verwerkt worden? Wel die zorgen ervoor dat je ruim op tijd moet bedenken of je naar een festival wilt in de kleding naar je keuze. Of genoegen nemen met een kant en klare outfit uit de webshop zonder je eigen persoonlijke toevoegingen. Een ding is zeker, fantasy is een heerlijke wereld om in weg te dromen, iets wat kan met en zonder fantasy kleding. De keuze is aan jou.