De nieuwste woontrend: Leren handgrepen

Vanuit het niets waren ze ineens overal: leren handgrepen. Je ziet ze door het hele huis heen, maar vooral als greepjes op keukenkastjes en opbergers in de woonkamer, zoals tv-meubels. Met een setje leren handgrepen in je favoriete kleur (ze zijn er echt in alle kleuren van de regenboog!) geef je op een makkelijke en goedkope manier een eigen draai aan standaard meubeltjes van bijvoorbeeld ikea of de bouwmarkt. En dat ze hip zijn kan niet missen, want instagram en pinterest ontploffen bijna als je zoekt op ‘leren handgrepen’. Het lijkt wel alsof iedereen ze tegenwoordig heeft. Ook ik ben een paar maanden geleden gevallen voor dit simpele maar doeltreffende idee, en bestelde een paar setjes voor op mijn keukenkastjes. Ik woon in een huurhuis en kan dus helaas niks veranderen aan de kleur van de kastjes of het saaie tegelwerk tegen de muur. Maar met het vervangen van de standaard greepjes voor echte, leren handgrepen, kreeg mijn keuken ineens een hele andere uitstraling! Het oogt nu veel industriëler en stoerder, en dat terwijl het me amper geld heeft gekost! Dit is denk ik de makkelijkste manier om je keuken te pimpen, het is namelijk goedkoop, uitgebreid online verkrijgbaar en ook nog eens super eenvoudig te bevestigen. Het enige dat je nodig hebt is een schroevendraaier en een kwartiertje van je tijd.

Leren handgrepen van Handles and More

Voor mooie leren handgrepen in een verscheidenheid aan kleuren hoef je niet ver te zoeken. De webshop Handles and More heeft ze allemaal! En tot mijn verbazing hebben ze niet alleen greepjes die je kunt gebruiken op keukenkastjes en tv-meubels, maar zijn ze ontzettend creatief geweest en hebben ze leren oplossingen bedacht voor nog veel meer doeleinden. Hun assortiment omvat onder andere:

• Leren plankdragers, waarmee je gemakkelijk een plank ophangt.
• Leren banden met een plantenbak eraan, voor aan het plafond.
• Leren planthangers, voor een los plantenpotje.
• Leren servethouders.
• diverse leren wanddecoratie.
• een leren camerariem (mijn persoonlijke favoriet!)
• en nog veel meer…

Ik kijk op dit moment even zwijmelend naar de leren camerariem, zo mooi! Maar nu even terug naar de leren handgrepen! Deze zijn er namelijk in verschillende vormen en maten. Verschillende vormen? ja inderdaad! Je kunt namelijk kiezen voor een platte greep, dit is gewoon een reep leer in een maat naar keuze, met zowel links als rechts een gaatje voor de bijpassende schroef. Deze schroef je eenvoudig in de gaatjes van je meubel met een schroevendraaier. Heb je liever nog iets aparters? Of vind je de simpele, platte handgrepen niet zo geschikt voor een bepaald meubeltje, dan kun je kiezen voor de lus. Dit is eigenlijk dezelfde handgreep als de platte, maar dan dubbelgevouwen, met bovenin het gaatje voor de schroef. Je hebt voor het ophangen van de lus dus maar één schroef nodig in plaats van twee. Het voordeel van de lus is (vind ik) dat hij heel smal is, en dus meer geschikt voor kleine, vintage meubeltjes zoals nachtkastjes. De platte, leren handgrepen zouden daar minder goed op passen omdat deze meubeltjes vaak niet zo breed zijn. Overigens zijn beide modellen verkrijgbaar in diverse maten.

Het unieke concept van Handles and More

Dat de oprichters van HandlesandMore.nl een passie hebben voor woontrends is meteen duidelijk op de homepage, het ziet er zo hip uit! Ook wie nog nooit van leren handgrepen heeft gehoord wil ze nu ineens meteen bestellen! Ook het woontijdschrift VTwonen is dat blijkbaar niet ontgaan, ze maken voor hun binnenkijkers regelmatig gebruik van de greepjes van Handles and More. Nou, als het dan niet hip is dan weet ik het ook niet meer!