Een accountant inschakelen?

Wil jij ook een accountant inschakelen? In dit artikel lees je meer over finovion en over de accountant, wat kost een accountant? Je leest ook meer over de fiscale wereld. Dit is een aparte wereld en veel mensen denken dat het alleen maar om cijfers draait. Dit is niet zo. Deze wereld bestaat uit veel meer dan alleen uit cijfers. We beginnen met finovion en zullen daarna vervolgen met de vraag: wat kost een accountant? In ieder geval zal het belangrijkste gedeelte bestaan uit het belichten van de wereld van de accountant. Je komt natuurlijk ook niet elke dag in aanraking met een dergelijk persoon. Aan het einde van dit artikel zul je dus bekend zijn met dit beroep. In ieder geval zul je meer weten over dit onderwerp dan als je nu zou stoppen met lezen!

finovion: wie zijn zij en waarom zou je voor hen kiezen?

Zoals de website al vermeld, finovion.nl zegt het beste te zijn van twee werelden. Dit is een administratiekantoor netwerk met specialisten op het gebied van accountancy. Ze hebben ongeveer 50 kantoren. Ze leggen de nadruk op het persoonlijke contact en dat is vaak iets dat klanten aantrekt. Ook al kan een bedrijf nog zo groot zijn, het is begrijpelijk dat je veel waarde kan hechten aan het kunnen hebben van persoonlijk contact. Daarnaast proberen zij ook op een zo begrijpelijk mogelijke wijze de cijfers uit te leggen. Ze hebben fiscale kennis in huis en dat is altijd nodig. Je kunt als persoon niet alles zelf weten natuurlijk. Kortom, dit zijn ze. En ze staan voor persoonlijk en professioneel, zoals gezegd dus het beste van twee werelden. Wat kost een accountant? Je leest nu hoe je een prijsindicatie kunt maken.

Wat kost een accountant; meer weten over de wereld van de accountant? 

Wat kost dan een accountant? Als jij eenmaal de beslissing hebt gemaakt om een accountant in te schakelen moet je je natuurlijk wel afvragen: wat kost een accountant? Je wilt immers niet teveel betalen. We lichten daarom toe wat de kosten zijn. Wat kost een accountant bijvoorbeeld als je maar een paar keer hulp nodig hebt? Je kunt de volgende stappen doorlopen om een prijsindicatie te krijgen. 

  • Kies allereerst de sector
  • Kies daarna de rechtsvorm
  • Selecteer daarna de aantallen 
  • Als vierde de dienstverlening kiezen

De laatste stap is dus dat je de prijsindicatie krijgt. En dat is van groot belang. Jij kiest natuurlijk niet zomaar voor een accountant. Je wilt zeker weten dat deze van goede kwaliteit is en jouw geld waard is. Het laatste onderdeel van dit artikel zal ingaan op de fiscale wereld. Een accountant is iemand die beroepsmatig jaarrekeningen controleert, opmaakt of administratie op financieel gebied doet. Een accountant is een gekwalificeerd adviseur op een breed terrein, vooral op het gebied van de financiĆ«le administratie en daarnaast ook als het gaat om fiscale aangelegenheid. In ons land worden er verschillende soorten accountants onderscheiden. Dit zijn de openbare accountant, de interne accountant, de overheidsaccountant en de accountant in business. Met de wettelijke term externe accountant wordt de accountant aangeduid die de jaarrekeningcontrole mag uitvoeren. Dit is wel vaak een wat verwarrende term omdat de term extern dit niet betekent.