Geniet van het schitterende Noorderlicht tijden één van de vele Lapland reizen

Lapland Noorderlicht reizen en vakanties in Finland Zweden Noorwegen

Als je op vakantie gaat, dan is het leuk als je naar een bestemming reist waar je iets unieks kunt zien. In dat geval is Lapland uiteraard een uitstekende keuze. Tijdens één van de Lapland reizen kun je immers genieten van het Noorderlicht. Het fijne aan het Noorderlicht is dat het ook echt een uniek fenomeen is. Je kunt niet naar andere locaties gaan en daar ook een beetje Noorderlicht aanschouwen. Noorderlicht hoort bij het noorden van Europa en je kunt dan ook in verschillende landen een blik werpen op het Noorderlicht. Je kunt naast Lapland ook naar Noorwegen of IJsland reizen. Het punt is dat je in ieder geval naar het hoge noorden moet reizen en Lapland bevindt zich in het uiterste noorden van Noorwegen, zweden en Finland. Dus tijdens één van de Lapland reizen is er een grote kans dat je kunt genieten van het Noorderlicht. En genieten doe je dan zeker, want het Noorderlicht maakt altijd een enorme indruk op degenen die dit fenomeen met eigen ogen aanschouwen. Niet alleen zijn de kleuren bijna magisch, maar ook de beweging van het licht spreekt tot de verbeelding. Als je thuis in Nederland een mooi rood gekleurde lucht aanschouwt door de ondergaande zon, dan ziet dat er mooi uit. Maar het zal geen blijvende indruk maken omdat je dit vaker kunt zien en omdat de kleuren als op een schilderij stil staan. Als je het noorderlicht aanschouwt, dan zie je allerlei dansende kleuren in een heldere hemel. Het is bijna sprookjesachtig en het is niet voor niets dat de generaties die leefden voorafgaand aan de wetenschap, het Noorderlicht toeschreven aan de Goden. Het aanschouwen van het Noorderlicht maakt dan ook echt indruk op degenen die het aanschouwen en het is zeker iets wat je niet snel zult vergeten. Daarnaast kun je tijdens de Lapland reizen ook nog eens genieten van Lapland zelf. De natuur is vrijwel overal onaangetast door mensenhanden. Daarnaast kun je genieten van verschillende soorten natuur. Als je in de winter kiest voor Lapland reizen, dan geniet van je van schitterende valleien bedekt met sneeuw. In de herfst kun je juist genieten van gevarieerde herfstkleuren en een iets comfortabelere temperatuur. Mocht je kiezen voor Lapland reizen vanwege het Noorderlicht, dan is het verstandig om je reis te plannen tussen september en april, want in deze maanden heb je de meeste kans om het Noorderlicht te zien.

Op zoek naar goede Lapland reizen? Surf dan naar xplorethenorth.nl

Als je één van de vele Lapland reizen wilt boeken, dan kun je dat doen via Xplore the North. Dit is een reisorganisatie die zich specifiek bezig houdt met reizen naar:

  • Lapland
  • IJsland
  • Noorwegen

Je kunt kiezen voor groepsreizen onder begeleiding, maar je kunt ook kiezen voor Lapland reizen waarin je zelf de omgeving gaat verkennen. Je kunt kiezen voor één verblijfslocatie, maar je kunt ook rondreizen en in verschillende hotels of bed & breakfasts verblijven. Ga je met je partner, dan is het leuk om gezellig samen Lapland te verkennen, maar als je alleen gaat of met een groep, dan zijn reizen onder begeleiding juist aan te raden. Waar je ook voor kiest, als je naar Lapland wilt reizen, dan kun je altijd terecht bij xplorethenorth.nl.

Ontdek de voordelen van xplorethenorth.nl

Als je kiest voor de reizen van xplorethenorth.nl, dan profiteer je uiteraard van vele voordelen. Hierbij kun je denken aan het feit dat je via Xplore the North altijd de grootste kans hebt om het Noorderlicht ook echt te aanschouwen. Daarnaast worden de reizen verzorgd door ene betrokken en enthousiast team. Lees meer…