Goedkoopste energieleverancier

Zo vindt u eenvoudig de goedkoopste energieleverancier

Heb jij wel eens uitgezocht wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is? Zo niet, dan is het zeker de moeite waard om dit eens te gaan doen! Veel mensen kiezen één keer een leverancier uit en blijven vervolgens daar bij wijze van spreke hun hele leven bij. Dat is zonde, want het kan echt lonen om over te stappen. In de eerste plaats omdat je bij een overstap vaak profiteert van een bonus of korting, in de tweede plaats omdat er best wat verschil bestaat tussen de tarieven van de diverse aanbieders. Als jij uitzoekt wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je zeker profiteren van een lagere energierekening en dat is een besparing waar je keer op keer weer iets aan hebt. Je maandbedrag zal dan lager worden en dat ga je zeker merken in je portemonnee. Zo kun je geld overhouden voor het doen van leuke dingen en wie wil dat nu niet? Het is dus echt niet vreemd om ongeveer eens per twee jaar eens na te gaan of jij nu wel goed zit of dat je huidige aanbieder voor jou niet langer de goedkoopste energieleverancier is.

Goedkoopste energieleverancier uitzoeken

Hoe doe je dit nu, de goedkoopste energieleverancier uitzoeken? Een eerste optie die je hebt, is zelf aan de slag gaan en de tarieven van de verschillende leveranciers opzoeken. Dit is echter wel aardig wat werk, omdat we nu eenmaal veel verschillende aanbieders van stroom en gas hebben in Nederland. Bestond je energierekening uit slechts één bedrag, dan zou het echter nog wel te overzien zijn geweest. Dit is alleen niet het geval, er staan namelijk verschillende bedragen op. Zo betaal je voor zowel stroom als gas vastrecht en betaal je daarnaast een verbruikstarief voor de hoeveelheid gas en stroom die je afgenomen hebt. Wil jij zelf uitrekenen wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is, dan zou je dus aan het rekenen moeten gaan. Je zou dan voor iedere aanbieder uit moet zoeken hoe hoog hun vastrechttarieven zijn en daarbij optellen wat jouw verbruikskosten bij hen zouden zijn. Daarvoor moet je dan niet alleen je verbruik weten, je moet dit dan ook vermenigvuldigen met het betreffende tarief. Het spreekt voor zich dat dit op deze manier nog best wat voeten in de aarde heeft en het zo dus aardig wat tijd kost om uit te vinden wie de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie is.

Zoek het uit met Slim Met Energie

De tweede optie zal meer mensen aanspreken en dat is gebruik maken van een vergelijkingssite om uit te vinden wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is. Kies je bijvoorbeeld voor de site van Slim Met Energie, dan hoef je zelf alleen maar in te voeren:

  • wat jouw woonplaats is
  • hoe hoog jouw verbruik voor stroom en gas ligt
  • of jij een dubbele of enkele stroommeter hebt

Op basis van deze gegevens gaat de site aan het rekenen en laat jou vervolgens een helder overzicht zien van hoe hoog jouw kosten bij iedere aanbieder zouden liggen. Je kunt aan de hand van die lijst dan ook snel uitvinden wie voor jou de goedkoopste energieleverancier zou zijn. Je hebt bij hen zelfs de mogelijkheid om de resultaten te filteren, bijvoorbeeld op groene of grijze energie of op de duur van het contract dat je afsluit. Zo kun je dus een optie vinden die bij jou past en die zo voordelig mogelijk is! Blijkt een overstap interessant? Dan hoef je hier ook niet zelf achteraan te gaan, maar kun je dit gewoon door Slim Met Energie laten doen. Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier wordt op deze manier dus echt eenvoudig! Lees meer…