Houd je tuin op orde met behulp van dennenschors

Houd je tuin op orde met behulp van dennenschorsAls je geluk hebt, dan woon je ergens in een fraaie woning met een tuin. Soms betreft het een vrijstaande woning met een vrij royale tuin, maar het kan ook een doorzonwoning betreffen met een klein tuintje. Maar het is in beide gevallen natuurlijk gewoon prettig dat je in de tuin kunt zitten als het mooi weer is en dat je elk jaar weer aan de slag kunt gaan met tuinieren. Als je een klein tuintje hebt, dan zijn de mogelijkheden natuurlijk iets beperkter, maar het voordeel is wel dat het een stuk makkelijker is om de tuin op orde te houden. Als je immers een immens gazon hebt, dan moet je dat ook elke week gaan maaien. Als je echter een klein strookje met gras in je tuin hebt met een klein bloemperkje, dan ben je qua onderhoud uiteraard een stuk minder tijd kwijt. Maar als je een grote tuin hebt, dan zijn er natuurlijk altijd methoden om het onderhoud in te perken. In deze tekst zullen we het gaan hebben over dennenschors. Dit is een natuurlijk materiaal waarmee je ervoor kunt zorgen dat de tuin minder onderhoud nodig heeft én langer in goede staat blijft verkeren. Dennenschors is een mooi roodgekleurd soort schors dat je kunt gebruiken voor verschillende doeleinden. Door het mooie uiterlijk van deze dennenschors is het sowieso al een prima materiaal om je tuin mee te decoreren. Maar dennenschors is er niet alleen maar voor de decoratie. Het is uiteraard wel een heel prettig voordeel dat een praktisch materiaal als dennenschors er ook gewoon mooi uitziet. Maar dennenschors heeft enkele praktische voordelen waar jij als tuinliefhebber je voordeel mee kunt doen. Als het hoogzomer is, dan zie je vaak tot je grote ergernis hoe er overal in de tuin onkruid omhoog komt. Een groot deel van de onderhoudswerkzaamheden bestaat dan ook uit onkruid wieden. Dat is geen leuke taak ongeacht hoe fijn je het vindt om in de tuin te werken. Als je dennenboomschors gebruikt, dan kun je het onkruid een halt toeroepen. Dennenschors zorgt er namelijk voor dat het onkruid veel minder fanatiek begint te groeien. Dat wil niet zeggen dat je opeens helemaal geen last meer hebt van onkruid, maar dennenschors zorgt er wel voor dat de opkomst van onkruid aanzienlijk minder wordt. Daardoor kun jij dus veel beter genieten van je tuin, want je hoeft niet constant in de weer met onkruid wieden.

Dennenschors ideaal voor zowel de zomer als de winter

Je kunt dennenschors ook zien als een soort van isolatiemateriaal. Dat betekent dat dennenschors er in de zomer voor zorgt dat de tuin veel minder snel uitdroogt. Op warme droge dagen verdampt al het vocht in een razendsnel tempo. Maar met de schors van de dennenboom zal het vocht een stuk minder snel verdampen. In de winter heb je te maken met vrieskou en vorst. Daardoor sterven alle planten en bloemen die je in de lente hebt geplant. Maar met de schors van de dennenboom zorg je als het ware voor een soort isolatie laag waardoor de vrieskou minder vat krijgt op de verschillende planten, bloemen en bomen.

Bestel jouw boomschors via de webwinkel Boomschors.nl

Via de site van boomschors kun je verschillende soorten boomschors bestellen waaronder dus de schors van de dennenboom. Maar je kunt ook bij deze webwinkel terecht voor:

  • Franse boomschors
  • Houtsnippers
  • Speeltuin boomschors

Het hangt er natuurlijk ook vanaf wat je doel is met de boomschors. Dus je kunt ook altijd even contact opnemen met een medewerker om te vragen welke soort nu het beste is voor jou.