Op zoek naar een mantelzorgwoning?

Mijn ouders zijn altijd hele zelfstandige, sportieve mensen geweest die middenin het leven bleven staan. Nadat ze bij een auto-ongeluk betrokken raakten, veranderde dat helaas. Mijn moeder kon daarna niet meer lopen zonder hulpmiddel en mijn vader liep een whiplash op, waardoor hij veel moe is. Geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het leven, besloten we dat we veel meer tijd met elkaar wilden doorbrengen en de zorg voor elkaar wilden delen. Tijd voor een mantelzorgwoning die wij vonden op stekelbos.

Een mantelzorgwoning: mooi dat het kan

Toen ik achttien jaar oud was, ging ik op kamers in een stad ver weg van mijn ouderlijk huis. Sindsdien heb ik nooit meer in de buurt van mijn ouders gewoond. We zagen elkaar doorgaans zo’n twee keer per maand. Mijn ouders hadden een vol leven met werk, sport en clubs en ik had mijn drukke leven met mijn baan en mijn gezin. Vooral toen de kinderen kwamen, begon ik er wel naar te verlangen om mijn familie dichter bij me te hebben. Mijn ouders hadden hetzelfde. Je fantaseert erover om in de toekomst een mantelzorgwoning in je achtertuin te zetten en je ouders bij je te hebben. Zo’n verlangen stop je dan gauw weer weg en het drukke leven gaat door. Soms staat het leven ook even stil. Voor ons was dat het moment dat mijn ouders een auto-ongeluk kregen. Mijn ouders hebben geluk gehad en kwamen er met relatief lichte verwondingen uit, maar het zette ons wel aan het denken. We realiseerden ons dat je bij de dag moet leven en elkaar vast moet houden, zolang het kan. Het idee van de mantelzorgwoning in onze achtertuin was ineens geen fantasie meer, maar perfect van toepassing op de nieuwe realiteit. We bespraken het als gezin en met de hele familie en iedereen stond eigenlijk achter het idee. Vooral de reactie van mijn kinderen van vier en zes jaar oud, was ontroerend. Zij konden hun geluk niet op. Wij vonden onze mantelzorgwoning op stekelbos.nl.

Een mantelzorgwoning van stekelbos Caravans

Wij hebben de mantelzorgwoning op maat en op voorhand rolstoelvriendelijk laten maken. stekelbos heeft voor optimaal comfort in de mantelzorgwoning toegepast:

  • dubbel glas
  • centrale verwarming
  • extra isolatie

Een mantelzorgwoning mag maximaal honderd vierkante meter groot zijn en mag alleen gelijkvloers zijn. Omdat onze kavel groot genoeg is, hebben wij gekozen voor zo groot mogelijk. Het contact met stekelbos is steeds heel prettig geweest. Ik durf te zeggen dat zowel wij als mijn ouders best kritische klanten zijn en altijd het beste van het beste willen. stekelbos heeft bij de voorbesprekingen en de bouw en plaatsing van de mantelzorgwoning steeds naar ons geluisterd en wij zijn allemaal erg verguld met het eindresultaat. De mantelzorgwoning is voor mijn ouders een heel fijn thuis geworden en het is ook nog eens een verrijking voor onze kavel. Het fijne van de nieuwe situatie is dat wij niet alleen zorgdragen voor mijn ouders, maar dat mijn ouders ook waar mogelijk de zorg voor de kinderen overnemen en kunnen oppassen. Ons aller levens zijn er al met al meer ontspannen en meer liefdevol door geworden.

Lees meer…