Projectmanagement makkelijk gemaakt: Deze software gaat je helpen!

Of je nu een klein of groot bedrijf hebt, projectmanagement is van cruciaal belang voor een goede doorstroming van informatie en efficiënte aanpak van projecten. Maar zeker bij uitgebreide projecten verliezen veel ondernemers of werkgevers vaak het overzicht. Met de handige software van teamleader zal dat je in de toekomst niet meer gebeuren. Deze software is namelijk speciaal ontwikkeld voor projectmanagement en bevat alle onderdelen die je maar kunt bedenken, zoals:

  • Het bepalen van deadlines
  • Budgettering
  • Winstmarges in de gaten houden
  • Taken groeperen
  • Interne rapportages

Bovendien heeft teamleader nog veel meer handige software voor ondernemers, en kun je deze ook koppelen aan elkaar. Veel ondernemers maken daar al gebruik van, omdat het ze ontzettend veel overzicht biedt en het de onderlinge communicatie met werknemers verbetert. De software voor tijd- en urenregistratie bijvoorbeeld, is te koppelen aan de tool voor projectmanagement. Zo kun je geel gemakkelijk plannen hoeveel uren iemand aan een bepaald project mag besteden, en wat deze persoon dan doet. Je ziet het dus ook wanneer het aantal uren dat je had ingeschat hoger uit blijken te vallen, want ook die inzichten geeft de software van teamleader je. Het grote voordeel daaraan is dat het in de toekomst stukken makkelijker wordt om een juiste prijs te vragen voor een bepaald project. Je hebt immers ervaren hoeveel tijd het kost om bepaalde taken uit te voeren, en kunt dus nieuwe projecten beter inschatten. Ze zeggen niet voor niet: Meten is weten.

Blijf binnen je budget met projectmanagement

Een belangrijk onderdeel van de software voor projectmanagement van teamleader is de budgettering. Je kunt namelijk alleen op projecten verdienen als je er zelf vele malen minder geld aan uitgeeft dan het je oplevert. En dan hebben we het niet alleen over de investering in materialen en benodigdheden voor het project, maar ook over de gemaakte uren van jouw werknemers. Elk uur moet namelijk worden betaald, en dus zijn ook die uren een investering in je project, waar je uiteindelijk op gaat verdienen. Met de handige software voor projectmanagement van teamleader kun je tot op de cent nauwkeurig je vooraf ingeschatte budget invoeren, en dit constant bijhouden. Je ziet precies wat je er reeds aan hebt besteed, en wanneer deze uitgaven te hoog worden. Daardoor kun je tijdig ingrijpen en zo heel transparant zijn naar zowel klanten als medewerkers en managers.

Software voor het maken van facturen en offertes

Is (een onderdeel van) je project afgerond, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk een factuur sturen. Dat kan heel gemakkelijk met de software voor het maken van facturen en offertes, welke je kunt koppelen aan de tools voor projectmanagement. Je kunt bijvoorbeeld alvast een bepaald onderdeel factureren dat reeds is afgerond, of gewoon het hele project in één keer. Het is maar net hoe je dat met je klant hebt afgesproken. De software voor projectmanagement laat je vervolgens zien welk onderdeel al gefactureerd is en welke nog niet. Daardoor heb je altijd een helder inzicht in je financiën en hoe je bedrijf er financieel gezien voor staat. Overigens geldt dat voor alle bedrijfssoftware van teamleader: het biedt je inzicht, overzicht en daardoor kun je veel gemakkelijker beslissingen nemen en bijsturen waar nodig. Daarmee groeit jouw bedrijf beduidend sneller, en dat wil elke ondernemer, toch?