Voetreflexmassage

Heb jij last van verschillende lichamelijk klachten? Dan kan voetreflexmassage een oplossing hiervoor bieden! Het klinkt misschien wat vreemd om bij bijvoorbeeld hoofdpijn je voeten te laten masseren, maar toch is het daadwerkelijk zo dat het hier verlichting aan kan bieden. Hoe kan dit nu? Dat heeft te maken met het feit dat je voeten als het ware een spiegel zijn van de rest van je lichaam en daar ook mee in verbinding staan. Alle lichaamsdelen corresponderen daardoor met een bepaalde reflexzone in de voet, waardoor een voetreflexmassage dan ook een heilzame werking kan hebben op diverse andere lichaamsdelen. Om een voorbeeld te geven, de binnenranden van de voet staan bijvoorbeeld in contact met de wervelkolom. De tenen met het hoofd en de hakken en hielen met het onderlichaam. Je ziet dus dat alle lichaamsdelen met een voetdeel corresponderen en dat biedt dus perspectieven voor de behandeling. Het kan dus zeker effectief zijn om voor de bestrijding van pijnklachten in andere delen van je lijft gebruik te maken van voetreflexmassage.

Wat kan voetreflexmassage verhelpen?

Bij welke klachten kun je nu precies een beroep doen op de helende krachten van de voetreflexmassage? Je kunt dan denken aan zaken als:

  • hoofdpijn
  • depressiviteit
  • rugpijn
  • vermoeidheid
  • spijsverteringsproblemen

Op wat voor manier werkt dit nu precies? Het is dus duidelijk dat er bepaalde zones zijn die met elkaar corresponderen, maar wat doet de massage daar nu precies voor? Wat er gebeurt tijdens een behandeling door een professional op dit gebied, is dat de specifieke reflexzones gestimuleerd worden. Dit leidt er toe dat blokkades opgeheven worden en daardoor kan er zelfherstel optreden. Met andere woorden, het lijf wordt als het ware in staat gesteld om zelf met de genezing aan de slag te gaan. Doordat voetreflexmassage volkomen veilig is, kun je er altijd gebruik van maken zonder dat je bang hoeft te zijn voor negatieve bijwerkingen. Natuurlijk kun je zelf het herstelproces nog verder stimuleren, bijvoorbeeld door te kiezen voor een gezondere voeding en door het drinken van bepaalde soorten kruidenthee. Ook homeopathie kan hierbij van pas komen, net als het invoeren van meer ontspannende activiteiten in je dagelijks leven. Want laten we niet vergeten dat we vaak veel te druk zijn en dat daar ook veel klachten uit voortkomen. Het is dus zeker niet verkeerd om niet alleen maar je hoop te vestigen op de voetreflexmassage, maar ook andere maatregelen in acht te nemen om jouw lijf de kans te geven zich te herstellen.

Effectieve behandeling

Nu zeiden we net dat een voetreflexmassage eigenlijk niet verkeerd uit kan pakken en dat is ook zeker het geval. Maar als deze niet op de juiste manier uitgevoerd wordt, dan is het tegelijkertijd ook zo dat het totaal geen baat heeft. Het is dan misschien ontspannend voor je voeten, maar meer ook niet. Dat is dus zonde van het geld dat je dan uitgeeft aan de masseur. Wil je zeker weten dat er een goed resultaat geboekt wordt, dan is het dus van belang om een goede professional in te schakelen. Alleen dan weet je zeker dat de voetreflexmassage ook daadwerkelijk een effectieve behandeling zal zijn. Woon jij in Amersfoort of omgeving, dan ben je bij Els Keuning aan het juiste adres. Zij weet als geen ander hoe de harmonie tussen lichaam en geest en de verschillende lichaamsdelen werkt en kan daardoor ook als geen ander aan de slag gaan om een onbalans weer te herstellen. Hiervoor kan zij voetreflexmassage inzetten, maar zoals je op ElsKeuning.eu kunt lezen biedt zij ook diverse andere behandelingen aan. Er wordt altijd in overleg bepaald wat in jouw specifieke situatie het beste traject naar herstel is!