Waar koop je de beste verhuisdozen?

Als je gaat verhuizen wil je natuurlijk dat jouw spullen goed beschermd zijn. Je huurt eventueel een verhuisbedrijf met goede recensies in, en als je dat niet doet dan ga je ook zelf zeer voorzichtig om met je spullen. Het is in dat geval goed om te weten dat als je de juiste verhuisdozen aanschaft, bijvoorbeeld van de verhuisdozenstore (de naam zegt het al), je spullen bij voorbaat al beter beschermd zijn. Een goede, maar ook praktische verhuisdoos is namelijk de basis voor een soepele verhuizing. De voordelen van de verhuisdozen van de verhuisdozenstore zijn als volgt:

  • Ze zijn gemakkelijk in elkaar te zetten.
  • Ze hebben een stevige bodem en zijn dus ook geschikt voor zware spullen.
  • Ze zijn voorzien van handige inkepingen waarmee je ze kunt optillen.
  • Ze zijn gemakkelijk te openen en sluiten.
  • Ze zijn stapelbaar.

Al deze kenmerken zijn belangrijk als je de juiste verhuisdoos zoekt. Je wilt immers dat de doos stevig genoeg is om ook zware spullen te kunnen dragen. Ondanks dat is het overigens nog steeds slim om het gewicht een beetje over de dozen te verdelen, maar daar komen we dadelijk nog op terug. Er zijn namelijk een paar handigheidjes die je kunnen helpen bij het versoepelen van je verhuizing, bijvoorbeeld betreft het inpakken van al je spullen. 

Hoe pak je je spullen in voor een verhuizing?

Je kunt natuurlijk lukraak gaan inpakken en maar zien waar je eindigt. Echter, als je een soepele verhuizing wilt is het beter om het hele inpakgebeuren een beetje te plannen. Je kunt namelijk beter eerst een plan maken, en nadenken over welke spullen je met elkaar combineert, dan zonder na te denken aan de slag te gaan. Allereerst is het slim om het gewicht te verdelen over meerdere verhuisdozen. Stop bijvoorbeeld niet alle boeken samen in één doos, maar vul slechts de helft van een doos met boeken en leg daar lichtere items bovenop, zoals kleding. Zware spullen onderin, lichte spullen bovenin, dat is de algemene regel, en niet andersom dus. Op deze manier is elke doos nog te tillen en zijn de verhuisdozen makkelijker te vervoeren. Breekbare items kun je het beste per stuk inpakken in krantenpapier of bubbeltjesplastic. Ook inpakpapier kun je bestellen bij de verhuisdozenstore, tegelijk met de verhuisdozen van jouw keuze. Dit is heel praktisch voor zaken als serviesgoed en vaasjes. Voor deze categorie spullen geldt dat je ze het beste op een zachte onderlaag kunt leggen, zoals wat kleding of een dikke sjaal, en niet teveel bij elkaar, zodat ze voldoende ruimte hebben. Plak vervolgens een breekbaar-sticker op de doos om verhuizers te laten weten dat ze voorzichtig moeten doen met deze verhuisdozen.

Verhuisdozen online bestellen

Naast verhuisdozen en handig inpakpapier kun je bij de verhuisdozenstore ook andere verhuisbenodigdheden bestellen, zoals verhuisdekens en een matrashoes. Vooral de laatste is erg populair. Mensen vinden het namelijk al gauw vies om hun matras los in een busje te vervoeren, en zeker als hij een stuk over straat moet bestaat er de kans dat er zich allerlei bacteriën in nestelen, en dat wil je natuurlijk niet met je matras. Bestel dus voor jouw verhuizing naast een partij verhuisdozen gelijk zo’n handige matrashoes, dan komt jouw matras weer schoon en fris aan op je nieuwe adres!