Wat zijn de makelaarskosten voor verkoop woning?

Het is een vraag waar iedere koper en verkoper zich mee bezig moet houden, want je wilt van te voren immers wel weten waar je aan toe bent. Het is ook geen vraag je slechts 1 keer hoeft te stellen, want de kosten veranderen nogal. Daar komt bij dat iedere makelaar een eigen offerte aanbiedt met zijn of haar eigen makelaarskosten. Dus het is niet zo dat je via Google even snel de universele makelaarskosten voor verkoop kunt opzoeken. Zo kan een makelaar bijvoorbeeld een makelaarscourtage hanteren. Dit is een percentage over de verkoopprijs. Nu kan dit percentage dus per makelaar verschillen. Maar het betekent ook dat de uiteindelijke makelaarskosten voor verkoop afhankelijk zijn van de waarde van je huis en hoeveel je uiteindelijk voor je huis ontvangt. Een goede makelaar kan misschien een bedrag weten los te peuteren dat boven de vraagprijs ligt. Maar het kan ook zo zijn dat de huizenmarkt er dusdanig slecht voor staat, dat je geen andere keus hebt dan te verkopen voor een bedrag onder de vraagprijs. Maar met een courtage zullen de makelaarskosten verkoop ook lager uitvallen. Er zijn dus nogal wat variabelen in het spel die de makelaarskosten verkoop kunnen beïnvloeden. Daarom is het voor jezelf een goed idee om voorafgaand aan de verkoop en zelfs voorafgaand aan de keuze voor een makelaar, even te kijken op de site van makelaarkosten.nl. Op deze site kun je namelijk van alles lezen over de verschillende kosten die makelaars in rekening brengen. Om deze reden is het dan ook een goed idee om jezelf goed voor te lichten voordat je keuzes maakt. Als je immers zelf al een idee hebt wat je redelijkerwijs mag verwachten van de makelaarskosten voor verkoop woning, dan kun je ook beter in schatten in hoeverre makelaars te duur of te goedkoop zijn. Als een makelaar immers heel voordelig is, dan kun je je afvragen waarom dat zo is. Hoe zit het dan met de kwaliteit? Is deze nog wel toereikend? Met hele hoge makelaarskosten voor verkoop woning, is het natuurlijk ook zo dat goed moet kijken wat deze makelaar zo onderscheid van anderen. Die hoge kosten moeten ergens door gerechtvaardigd worden. Als de makelaar in kwestie een goede reputatie geniet, dan kan het de moeite waard zijn om iets meer te investeren in de diensten van deze makelaar. Om deze redenen is het dus goed om even een kijkje te nemen op de website van makelaarkosten.nl.

Zijn makelaarskosten verkoop aftrekbaar bij de belasting?

Vroeger kon je de makelaarskosten voor de verkoop zoals bemiddelingskosten en dergelijke, aftrekken via de belastingaangifte. Dat is nu helaas niet meer het geval, dus je kunt alle kosten die je maakt rondom de koop of verkoop van je woning niet meer bij de belasting aftrekken. 

Kijk op de site voor meer informatie

Mocht je binnenkort je huis willen verkopen, of ben je juist van plan om een woning te gaan kopen, dan is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent, Surf daarom naar makelaarkosten.nl voor alle informatie over: 

  • Huis verkopen
  • Kosten makelaar
  • Verkoopmakelaar en aankoopmakelaar