Webhosting

Wie een eigen site wil maken, moet verschillende zaken regelen zoals de webhosting. Het is dus niet een kwestie van snel even iets in elkaar zetten en dan vindt iedereen jou wel. De wetenschap dat er nog best wel wat bij komt kijken, kan voor sommigen wat verlammend werken, maar toch zul je er aan moeten geloven. Geen enkel bedrijf kan tegenwoordig immers nog zonder een website, dit is dé manier waarop nieuwe potentiële klanten jou kunnen vinden en waar bestaande klanten gebruik van maken om bijvoorbeeld jouw openingstijden of aanbod op te zoeken. Betekent dit dat je per se zelf aan de slag moet met zaken als webhosting en het bouwen van een site? Zeker niet! Je kunt dit immers ook prima uitbesteden aan specialisten op dit gebied. Dat heeft als voordeel dat je hier zelf eigenlijk geen tijd in hoeft te steken en dat je zeker kunt zijn van een goed resultaat. Tegelijkertijd is het natuurlijk wel zo dat dit vaak een flinke duit kost, terwijl als jij het allemaal zelf doet, het helemaal niet duur hoeft te zijn om een eigen webpagina te bouwen en in de lucht te houden. Mits je gebruik maakt van een voordelige aanbieder voor de webhosting.

Wat is webhosting?

Als leek op het gebied van computerzaken, heb jij waarschijnlijk weinig idee van zaken als webhosting. Wat is dit nu eigenlijk? Als jij een website maakt, dan moet deze ergens online staan, zodat mensen deze ook daadwerkelijk kunnen bezoeken. Heb jij geen host, dan zul jij zelf de enige zijn die het resultaat kunt bekijken. Je hebt dus webhosting nodig om daadwerkelijk ‘in de lucht’ te kunnen gaan en vindbaar te kunnen zijn! Maar dat is natuurlijk niet het enige dat je nodig hebt. Je hebt ook een goede domeinnaam nodig, oftewel het webadres waarop jouw site te vinden is. Dit moet het liefst een naam zijn die niet te lang is en die niet teveel zaken als streepjes en punten bevat, want dat maakt het voor mensen lastig om het te onthouden. Bovendien, een lange naam is ook ontzettend onhandig om op bijvoorbeeld jouw visitekaartjes te plaatsen. Een goede domeinnaam bedenken is dus ook een van de eerste dingen die je moet doen, naast het zoeken van een webhoster. De naam die jij bedacht hebt kun je vervolgens laten controleren door je webhoster, om te zien of deze nog wel beschikbaar is. Is dat het geval, dan kun je dit ook meteen vast laten leggen en kan er begonnen worden met de webhosting en het bouwen van de site.

WebRuimteHosting

Als je op zoek gaat naar een webhoster voor jouw webhosting, dan wil je natuurlijk dat deze aan een aantal vereisten voldoet, zoals:

  • voordelige tarieven
  • hoge kwaliteit
  • eenvoudige werkwijze

Als je kiest voor WebRuimteHosting, dan heb je een host gevonden die aan deze drie punten voldoet. In de eerste plaats bieden zij kwalitatieve webhosting, met een snelle laadtijd en gratis SSL certificaten. In de tweede plaats is het zo dat zij diverse pakketten bieden, van eenvoudige tot uitgebreidere. Hierdoor is er altijd een pakket bij hen te vinden dat aansluit bij jouw wensen. In de derde plaats zijn de stappen die jij moet doorlopen voor het bouwen van de site bij hen dusdanig eenvoudig, dat iedereen dit zonder problemen zelf kan doen. Ook als jij helemaal geen verstand van dit soort zaken hebt, bijvoorbeeld geen idee hebt van php en html. Met hun hulp kan zelfs een dummie op dit gebied uit de voeten met een site bouwen. Zoek jij een goede partner voor de webhosting, dan is WebRuimteHosting.nl echt een heel goede keus!