Wij boekten dit poppenkasttheater op locatie

Eens per jaar hebben wij bij ons op school een dag waarop wij de kinderen kennis willen laten maken met cultuur. Ieder jaar doen wij iets anders en dit jaar hebben wij gekozen voor een poppenkasttheater op locatie. Vorig jaar hadden wij een filmavond georganiseerd, maar wij vonden dit niet echt een succes. Voor de kinderen is een film namelijk niet per se het meest culturele dat ze kunnen meemaken omdat velen van hen de hele dag al naar de tv kijken. Vandaar dat wij gekeken hebben of wij iets origineels voor hen konden boeken. Wij hebben stad en land afgezocht en uiteindelijk kwamen wij toen op het idee om een poppenkasttheater op locatie te boeken. Wij hadden dit voorbij zien komen bij een festival waar een van onze mensen was geweest en hij had gezegd dat dit poppenkasttheater op locatie echt heel erg mooi was. Dat was voor ons genoeg reden om eens te kijken waar wij dit poppenkasttheater op locatie konden boeken en zo kwamen wij uiteindelijk terecht op de site van W-E-G.nl. Deze site laat je heel goed zien wat je kunt verwachten van het poppenkasttheater op locatie. Wij hebben meteen even contact opgenomen met de mensen van dit poppenkasttheater op locatie om te horen of zij op de datum dat wij onze culturele dag wilden doen, nog tijd hadden om bij ons te komen performen. Gelukkig kregen wij te horen dat ze op die dag nog vrij waren en wij hebben daarom meteen een boeking gemaakt. Wij kregen meteen een bevestiging toegestuurd en wij waren erg blij dat zij bij ons zouden komen spelen. Wij hebben de kinderen goed voorbereid op wat een poppenkast precies is en ze waren heel erg nieuwsgierig naar deze vorm van theater. Op de dag zelf waren alle kinderen heel erg zenuwachtig omdat ze heel veel zin hadden in dit theater.

Dit poppenkasttheater op locatie was een heel groot succes

Toen alles in gereedheid was gebracht op de grote dag, werden de kinderen van onze school getrakteerd op prachtig poppenkasttheater op locatie. Wij hadden gehoopt dat de kinderen het leuk zouden vinden, maar dat ze het zelfs zo fantastisch zouden vinden, hadden wij niet durven hopen. Toch was het niet verwonderlijk dat de kinderen zo enthousiast waren want het poppenkasttheater op locatie was echt heel erg mooi. Het verhaal dat gespeeld werd was heel erg mooi en het decor waarin het gespeeld was, was echt prachtig gemaakt. Dit is echt heel veel leuker dan een film laten zien aan de kinderen omdat dit hun verbeelding veel meer prikkelt. Wij kijken daarom ook terug op een fantastische voorstelling en wij hebben meteen afgesproken dat wij dit vaker wilden gaan doen. De kinderen hebben namelijk ademloos zitten kijken en dat was precies waar wij op gehoopt hadden. Wij merkten dat zij de dagen na de voorstelling zelf ook graag met poppen wilden spelen. Dat was precies het doel dat wij voor ogen hadden en wij zijn daarom heel blij dat wij de mensen van W-E-G.nl hebben geboekt.

Wij raden deze kunstenaars aan iedereen aan

Wij hebben een prachtige voorstelling aan onze kinderen kunnen geven en wij raden iedereen aan om ook een keer te kijken of ze W-E-G.nl kunnen boeken. Hier krijgt u namelijk:

  • een prachtige voorstelling
  • een verhaal met een heel spannende opbouw
  • een voorstelling die de kinderen zeer zal boeien

Mocht u foto’s willen zien van wat de mensen van W-E-G.nl u kunnen bieden, dan raad ik u aan om even naar hun site te komen kijken.