Wij laten onze kinderen overblijven op school

De afgelopen jaren kwamen onze kinderen in de pauze altijd terug naar huis om daar te eten. Mijn vrouw en ik waren allebei gedeeltelijk aan het werk, zodat er altijd iemand thuis voor ze was. Sinds dit jaar besloten wij, dat wij allebei weer meer gingen werken en om de kinderen te laten overblijven. Wij kunnen door ons werk niet meer tussen de middag thuis zijn en daarom moesten wij een opvang regelen, dit doen wij nu via lunchenopschool.nl. De medewerkers van Kinderstralen letten op onze kinderen tijdens de pauze en zij vinden dit erg leuk. Sinds de geboorte van onze kinderen, hebben mijn vrouw en ik altijd minder gewerkt. Wij vonden het belangrijk dat er altijd iemand thuis was wanneer de kinderen vrij waren. Ik kon op mijn werk vier dagen werken en mijn vrouw werkte alleen tijdens de ochtenden, zodoende stonden wij altijd klaar voor de kinderen. Wij vinden het belangrijk om onze kinderen te zien opgroeien en daarom kozen wij voor deze oplossing. Na al die jaren wilden mijn vrouw weer meer gaan werken en gelukkig waren er meer uren beschikbaar op haar werk. Ik werk nog steeds vier dagen, maar meer uren. Mijn vrouw is niet meer tussen de middag thuis, maar is dat wel wanneer je kinderen thuiskomen. Het leek ons verstandig om de kinderen te laten overblijven, zodat dit geen probleem zou opleveren met het werk van mijn vrouw. De school van onze kinderen heeft al jaren moeite om vrijwilligers te vinden, maar werkt sinds vorig jaar samen met Kinderstralen. Dit bedrijf verzorgt professionele begeleiding voor tijdens het overblijven, dit wordt vaak aangevuld met ouders. 

Kinderstralen verzorgt het overblijven

Vroeger werd het overblijven geheel verzorgt door vrijwilligers en was dit gratis. Echter blijkt dat steeds minder ouders kunnen helpen en dat er niet genoeg vrijwilligers zijn. Doordat er meer ouders werken, zijn er ook meer kinderen die blijven eten tijdens de pauze. De basisschool kwam met een oplossing door een bedrijf in te schakelen, hierdoor moeten ouders nu wel betalen voor het overblijven. Sinds dit jaar maken wij er ook gebruik van en wij vonden het geen probleem om voor de hulp te betalen. Wij konden ons opgeven via de school, maar moesten wel onze kinderen inschrijven via de website lunchenopschool. Hier kunnen wij alle gegevens van onze kinderen zelf bijhouden en het melden wanneer onze kinderen niet komen voor het overblijven.

De kinderen vinden het erg leuk

Mijn vrouw en ik hadden eerst wat twijfels over het overblijven van de kinderen, maar zij vinden het juist erg leuk. Tijdens de pauzes is er veel tijd voor spelen en ze vinden het fijn dat er veel andere kinderen aanwezig zijn. Wij geven de kinderen zelf een lunchpakket mee, zodoende eten zij altijd wat ze lekker vinden. Er worden vaak activiteiten georganiseerd en als die er niet zijn, dan kunnen de kinderen zelf spelen. Wij zijn erg blij met de hulp van Kinderstralen voor het overblijven.

  • Wij hoeven niet meer tussen de middag thuis te zijn
  • Er is altijd professionele hulp aanwezig
  • De kinderen hebben veel tijd om te spelen
  • Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd
  • Wij geven de kinderen hun eten mee