Zorg voor een waterdicht dak met EPDM dakbedekking

Als je een huis laat bouwen of als je gaat renoveren, dan denk je ongetwijfeld over van alles en nog wat na. Dat betekent dat je ongetwijfeld ook dingen vergeet. Als je bijvoorbeeld nadenkt over het dak van je huis, dan gaan je gedachten misschien vooral uit naar het soort dakpan dat je wilt gaan gebruiken. Je bent in dat geval dus vooral bezig met de externe zaken. Daar is niets mis mee, maar het zijn niet de dakpannen die zorgen voor een waterdicht dak. Als je niet met lekkages en dergelijke te maken wilt krijgen, dan moet je ervoor zorgen dat je de juiste EPDM dakbedekking gebruikt. EPDM is verreweg het beste materiaal dat je kunt gebruiken voor je dak. Niet alleen omdat het dus inderdaad zorgt voor een waterdicht dak, maar vooral ook omdat je zelf heel gemakkelijk aan de slag kunt gaan met de EPDM dakbedekking. Het is dus een gebruiksvriendelijk materiaal. Dat was niet altijd zo en het is ook niet zo dat alle vormen van EPDM dakbedekking even gebruiksvriendelijk zijn. Het is uiteindelijk maar net waar je de EPDM dakbedekking gaat kopen, welke soort je gaat kopen en hoe je het gaat aanbrengen. Vroeger, dus in de begintijden van EPDM dakbedekking, had je bijvoorbeeld te maken met talk. Tegenwoordig zijn veel EPDM dakbedekkingen echter talk vrij. Daarnaast heb je tegenwoordig ook de keuze om EPDM materialen te gebruiken die je enkelzijdig kunt verlijmen. Daardoor is dus een stuk gebruiksvriendelijker geworden en dat is dan ook de reden dat je ook zelf aan de slag kunt gaan met het aanbrengen van EPDM dakbedekking. Uiteraard is dat altijd optioneel. Je moet er maar net zin in hebben en het is ook niet zo dat het altijd goed gaat als je zelf aan de slag gaat met EPDM dakbedekking. Het is immers ook niet zo dat het prima is als je het redelijk goed aanbrengt. Redelijk is in dit geval voldoende om toch te maken te krijgen met lekkage. Het moet dus overal helemaal in orde zijn, want water kruipt altijd daar waar het niet naartoe moet gaan. Ook als het allemaal goed en wel is, dan nog kun je bijvoorbeeld te maken krijgen met een storm en als de wind het water dan omhoog zwiept, dan is de kans groot dat je ergens alsnog te maken krijgt met lekkage. Dus om die reden kan het toch verstandig zijn om een professional in te schakelen. Dan weet je in ieder geval zeker dat het helemaal goed gaat komen. Mocht je opzoek zijn naar EPDM dakbedekking, dan kun je terecht op interexpress.nl.

Vind de juiste EPDM dakbedekking via interexpress.nl

Als je op zoek bent naar EPDM materialen, dan ben je bij interexpress.nl zeker aan het goede adres. Je kunt via deze site namelijk van alles bestellen wat met EPDM dakbedekking te maken heeft. Hierbij kun je denken aan:

  • Folie
  • Stroken
  • Dakpakket
  • Lijk en kit
  • PIR isolatie
  • Daktrimmen

Dit alles kun je uiteraard gewoon online bestellen.

Hulp nodig? maak gebruik van de helpdesk

Zoals gezegd kun je EDPM zelf aanbrengen, maar zonder enige ervaring wordt het wel lastig. Hoe eenvoudig het ook is, als je van te voren geen idee hebt wat je moet doen, dan is het altijd moeilijk. Het strikken van je veters was ooit ook heel lastig, totdat iemand je liet zien wat je moet doen. Daarom kun je op de site een handleiding lezen en je kunt een instructievideo bekijken. Verder kun je ook gebruik maken van de helpdesk die op werkdagen te bereiken is.

Lees meer…