Advocaat bedrijfsovername

Zorg als ondernemer altijd voor een advocaat bedrijfsovername als er sprake is van een overname van organisaties. Of u zelf een bedrijf overneemt of wordt overgenomen, in beide gevallen vinden er veranderingen plaats waar goede afspraken over gemaakt kunnen worden. Brenner Advocaten is gespecialiseerd in het begeleiden van overnames bij diverse organisaties. Hier werkt een groep juridisch experts op het gebied van ondernemingsrecht, contractenrecht of andere rechtsgebieden die gekoppeld zijn bij bedrijfsovernames. Hier zijn zoveel partijen bij betrokken en dat maakt de betrokkenheid van een advocaat bedrijfsovername noodzakelijk, eigenlijk haast verplicht. Dankzij deze expert hoeft u zich geen zorgen te maken dat juridische zaken over het hoofd gezien worden. Met deze persoon naast u wordt alles doorgenomen en documenten zo aangepast dat deze aansluiten bij de nieuwe organisatie. Verder wordt ook voorkomen dat u na de overname in een slechte positie komt te zitten. Dat geldt voor zowel overgenomen partij als de partij die het bedrijf overneemt. Er zijn zoveel zaken om door te nemen, dat dit voor de betrokkenen onmogelijk is om te regelen. Een ervaren advocaat bedrijfsovername weet zonder moeite de juiste documenten te regelen en de voorwaarden op te stellen, dat de gehele overname zonder problemen verloopt.

Waar denkt een advocaat bedrijfsovername aan?

Bij de overname van een organisatie moet er veel overeenstemming plaatsvinden over veel zaken. Ook moet er sprake zijn van een onderling vertrouwen tussen beide partijen. Om dat te verzekeren stelt de advocaat bedrijfsovername als eerste een geheimhoudingsverklaring op, ook wel bekend als de Non Disclosure Agreement. Zeker als verkopende partij is het aan te raden dit te laten opstellen. Hiermee stelt u uw waardevolle informatie omtrent uw organisatie veilig en kan een concurrent hier niet mee aan de haal gaan. Om dit veilig te stellen wordt in een geheimhoudingsverklaring een boete geregistreerd die betaald moet worden als hier niet aan gehouden wordt. Vanaf dat moment kan er in samenwerking met de advocaat bedrijfsovername zaken geregeld worden zoals:

  • Het opstellen en afwikkelen van contracten
  • Opstellen van een intentieverklaring
  • Uitvoeren van een boekenonderzoek, bekend als due dilligence
  • In kaart brengen van de bestuurdersaansprakelijkheid en aandeelhouders

Alles heeft te maken met de verdeling en in kaart brengen van de eigendommen van de organisatie. Met de intentieverklaring wordt bekeken hoeveel aandelen voor welke prijs verkocht worden. Aan de hand van het boekenonderzoeken worden risico’s uitgezocht, zodat de koper niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Een goede advocaat bedrijfsovername zal dus altijd pleiten voor het uitvoeren van deze onderzoeken, voordat de koopovereenkomst afgesloten wordt. Ten slotte wilt u wel weten wat u binnen haalt voor u ervoor tekent.

De expertise van de advocaten

De advocaat bedrijfsovername van Brenner Advocaten beschikt over behoorlijk wat ervaring en kennis om de overname op gestructureerde wijze te leiden. Wanneer u met een van hen samenwerkt, kunt u rekenen op deskundige advies van deze advocaat bedrijfsovername. Allemaal zijn ze thuis in ondernemingsrecht, contractenrecht, bedrijfsovername en bedrijfsaansprakelijkheid. De zaken die geregeld moeten worden bij een overname, zijn voor hen een vanzelfsprekendheid om aan te pakken. Daarnaast gaan zij graag aan de slag om de zaken zo goed mogelijk voor u te regelen. Iedere organisatie heeft weer zijn eigen processen, structureren en diensten wat het voor deze advocaat bedrijfsovername een uitdaging maakt om hier met enthousiasme aan mee te werken. Ga voor meer informatie naar de website advocatenkantoor-ondernemingsrecht.nl en vraag een gesprek aan met een van de juristen. Mogelijk dat zij ook met andere opties komen indien dat voor uw onderneming beter van pas is. Denk daarbij aan een gedeeltelijke overname als een asset deal of het vastleggen van een Earn-out regeling.