Ben je op zoek naar vegan tandpasta?

Een vegan lifestyle aannemen doe je om verschillende redenen, maar een van de belangrijkste is natuurlijk het welzijn van dieren. Er zijn veel producten die je tegenwoordig vegan kunt kopen, waardoor het stukken makkelijker is om op die manier te leven. De vegan tandpasta van Choose Theeth Care bijvoorbeeld. Dit is geen normale tandpasta, want het zijn losse tabletjes. Deze stop je in je mond, je kauwt er even op en vervolgens kun je er je tanden mee poetsen. Dit idee is natuurlijk niet nieuw, maar bij Choose Teeth Care hebben ze het wel vegan gemaakt. Bovendien vind je in hun webshop naast de vegan tandpasta ook een mooi bamboe opbergblikje waarin je je tandpasta tabletjes kunt bewaren. Ze worden immers geleverd in een grote, papieren zak, en dat is niet zo handig in de badkamer. Je kunt ze zelf in een mooi bakje doen, maar er ook dit fijne blikje voor gebruiken. Op die manier voorkomen ze dat miljoenen tubes tandpasta in de natuur worden weggegooid, en niet te vergeten de kartonnen verpakking waar tandpasta altijd in wordt verpakt. Voor een product dat iedereen op dagelijkse basis gebruikt moest een milieuvriendelijker alternatief worden bedacht vonden ze. Dus hebben ze hun vegan tandpasta tabletten ontwikkeld die in een papieren grootverpakking worden geleverd. Deze tabletjes zijn geschikt voor het hele gezin, dus ook voor kinderen.

Een vegan tandpasta abonnement

Zou het niet fijn zijn als je nooit meer na hoeft te denken of je nog genoeg van die vegan tandpasta tabletten in huis hebt? Daar hebben ze iets heel slims op bedacht, namelijk het persoonlijk refill-plan. Dit is een abonnementsservice voor hun tabletjes, waarbij je automatisch een aanvulling krijgt opgestuurd als je bijna door je voorraad heen bent. Super makkelijk, want zo hoef je er nooit meer aan te denken. Je kunt kiezen om elke 2, 3 of 6 maanden een refill te krijgen, maar ook in één keer voor een heel jaar hun vegan tandpasta kopen. Daarmee bespaar je nóg meer op de CO2-uitstoot en je krijgt een lekkere korting. Dubbel goed nieuws dus. En als je eerder dan gepland door je voorraad vegan tandpasta heen bent dan kun je natuurlijk ook gewoon eerder bijbestellen. Als je bent gaan samenwonen bijvoorbeeld, of als je kindje tandjes heeft gekregen.

Makkelijke manieren om vegan te leven

Vegan tandpasta kopen is natuurlijk nog slechts één van de dingen die je kunt doen om vegan te leven en zo beter voor het milieu te zorgen. Zo zijn er nog veel meer simpele dingen die jouw manier van leven milieuvriendelijker maken, zoals:

  • Kliekjes niet weggooien maar opeten
  • tweedehands of duurzame kleding kopen
  • Lampen alleen branden als je het licht echt nodig hebt
  • Boodschappen doen in een verpakkingsvrijer winkel

Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust van de impact die ze als consument hebben op het milieu en dierenwelzijn. Vegan tandpasta tabletten gebruiken is dus al lang niet meer apart, want er zijn heel veel mensen die er een gewoonte van hebben gemaakt. Maar goed ook, want dat scheelt een heleboel plastic tandpasta tubes die op de afvalberg terechtkomen. 

Lees meer…