Is een warmtepomp een optie voor jou?

Er zijn veel manieren om jouw woning te verduurzamen, het gebruik van een warmtepomp is daar één van. Dit is een manier om jouw huis op een aangename temperatuur te krijgen, zonder dat je de hele tijd op gas zit te stoken. We weten allemaal dat de gaskraan in Groningen dicht gedraaid gaat worden en gezien de aardbevingen en het streven naar duurzaamheid is dit ook logisch. Maar dat betekent ook dat gas duurder gaat worden. Ook als duurzaam wonen niet direct jouw streven is, is een warmtepomp alsnog een goed idee. Je kunt hier op termijn namelijk heel veel geld mee besparen!

Hybride warmtepomp van hallostroom

Overweeg jij om je huis te gaan verwarmen met een warmtepomp, dan is het aan te raden om contact op te nemen met hallostroom. Bij dit bedrijf kun je tegen een scherpe prijs een hybride model kopen, wat verschillende voordelen heeft. Voordat we hier op in gaan, eerst meer over wat dit nu precies is. Kies je voor een hybride warmtepomp, dan kies je voor een apparaat dat warmte uit de buitenlucht haalt om jouw woning mee op te warmen. Dit hele proces werkt in principe op stroom, waardoor jouw gasrekening dus flink lager zal worden. Zijn de dagen echter heel koud, dan kan de pomp niet altijd genoeg warmte creëren. Op dat moment zal de CV-ketel het weer overnemen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je op dagen met vorst het huis niet warm zult krijgen! Maar doordat de CV-ketel nu maar heel af en toe meer aan hoeft te slaan, gebruik je deze wel veel minder en gaat deze ook veel meer jaren mee. Wat zijn nu precies de voordelen? Als je kiest voor een hybride warmtepomp, dan profiteer je van:

  • een flink lagere energierekening, je bespaart tot wel 70% op je gasverbruik
  • verduurzaming van jouw woning
  • langere levensduur van jouw CV-ketel

Wat je nog meer moet weten

Voordat je een dergelijke warmtepomp aan gaat schaffen, is het goed om ook de volgende zaken te weten. Zo is het aan te raden om zonnepanelen aan te laten leggen op jouw dak. Doordat de pomp op stroom draait, kun je anders een flink hogere stroomrekening tegemoet zien. Heb je geen budget om zonnepanelen te kopen? Geen probleem, bij hallostroom kun je ze tegen scherpe tarieven huren! Een ander belangrijk punt om te weten is dat je subsidie kunt krijgen voor het aankopen van een warmtepomp. Vanuit de pot Investeringssubsidie Duurzame Energie kun je € 1700 ontvangen. hallostroom kan deze subsidie voor jou aanvragen. Zo kun je dus tegen een extra lage prijs een dergelijke pomp aanschaffen. Tot slot is het van belang om te weten dat op deze manier verwarmen niet voor ieder huis geschikt is. Is jouw huis goed geïsoleerd, dan kun je met prima met een hybride warmtepomp uit de voeten, maar oudere en slecht geïsoleerde huizen zijn met een pomp vaak niet warm genoeg te krijgen. Wil jij weten of jouw huis geschikt is? De adviseurs van hallostroom geven je graag advies, zodat je geen verkeerde aankoop doet.