Bouwkundig advies

Heb jij bouw- of verbouwplannen? Dan is het raadzaam om bouwkundig advies aan te vragen. Zelf heb je waarschijnlijk weinig kennis van zaken op dit gebied en dat is ook niet zo vreemd. Hoe vaak gebeurt het nu immers in je leven dat je een compleet nieuw huis laten bouwen of dat je ervoor kiest om je woning grondig te laten verbouwen? Heel vaak zal dit nu eenmaal niet gebeuren en dat betekent automatisch ook dat je weinig kennis hiervan en weinig ervaring hiermee hebt. Een bouwkundig advies vragen is dan ook aan te raden. Je voorkomt daarmee dat je fouten in je plannen maakt, dat je woning uiteindelijk niet zo wordt zoals jij zo graag gewild had. Goede begeleiding tijdens het bouwproces zorgt ervoor dat je uiteindelijk ook een resultaat krijgt waar jij zelf heel erg blij mee kunt zijn. Op het moment dat jij een verbouwing overweegt of wilt gaan kiezen voor nieuwbouw, is het daarom altijd verstandig om aan een professional bouwkundig advies te vragen!

Bouwkundig advies van BBAN

Een professioneel bouwkundig advies kun je natuurlijk niet zomaar van iedereen krijgen. Een goede partij hiervoor is BBAN. Zij hebben echt een heel ruime ervaring met bouwprocessen en kunnen je daardoor als geen ander zonder problemen door jouw proces heen loodsen. Er zijn verschillende stappen die gezet moeten worden tijdens de bouw en de eerste is het aanvragen van een vergunning. Zonder correcte bouwvergunning kun je niet aan de slag gaan, dus dit is het eerste wat opgesteld moet worden. Professionals op het gebied van bouwkundig advies hebben vaak met dit bijltje gehakt en weten exact wat er allemaal in de bouwaanvraag aangegeven moet worden. Het plan moet bijvoorbeeld helder geformuleerd worden, alles moet duidelijk op papier gezet worden zodat de gemeente bij jouw aanvraag kan zien wat jij van plan bent. Doordat BBAN hier veel ervaring mee heeft, heeft een door hen uitgewerkte bouwaanvraag veel kans om goedgekeurd te worden. De volgende stap is dan het opstellen van het bouwbestek en ook daarbij kunnen zij jou van dienst zijn. In het bouwbestek worden algemene bepalingen vastgelegd, maar ook zeer technische specificaties. Door dit van tevoren goed vast te leggen, is de kans op een succesvol bouwproject zo groot mogelijk. Ook wat dat betreft heb je dus baat bij bouwkundig advies.

Begeleiding bij het complete proces

Maar BBAN doet voor hun bouwkundig advies meer dan enkel het helpen bij de bouwaanvraag en het bouwbestek, zij helpen ook bij de aannemersselectie. Zelf kom je waarschijnlijk niet zo vaak in contact met bijvoorbeeld aannemers en je hebt dan ook geen goed beeld van welke partijen betrouwbaar zijn. Dit adviesbureau werkt echter regelmatig samen met:

  • architecten
  • aannemers
  • bouwbedrijven

Zij weten daardoor heel goed welke partijen het best ingeschakeld kunnen worden. Zij weten wie de beste resultaten levert, wie betrouwbaar is en met wie goed samengewerkt kan worden. Dit geldt ook andersom, de genoemde partijen weten ook wat zij van BBAN kunnen verwachten. Naast het bouwkundig advies kunnen zij daardoor ook goede deals voor jou sluiten met een architect, aannemer en bouwbedrijf. Tot slot is het zo dat dit adviesbureau jou tot het eind bijstaat. Daarom leveren zij ook nazorg. Worden er na oplevering fouten geconstateerd, dan zullen zij ervoor zorgen dat deze opgelost worden, zodat jij hier geen negatieve gevolgen van ondervindt. Wil jij er zeker van zijn dat jij de bouw of verbouw goed aanpakt en zoek jij een professional voor goed bouwkundig advies? Dan is BBAN dus een bureau waar je zeker mee in zee kunt gaan!