Dimbare ledlampen

Dimbare ledlampen voor jouw woning, heb jij dit wel eens overwogen? Er zijn natuurlijk heel veel soorten lampen, maar steeds meer mensen kiezen voor LED. Wat is daar nu het voordeel van? Het grote voordeel is dat deze veel minder stroom verbruiken voor het afgeven van eenzelfde hoeveelheid licht als je het vergelijkt met een spaarlamp en helemaal als je het naast het verbruik van een gloeilamp legt. Dat heeft ten eerste natuurlijk een groot voordeel voor het milieu. Gebruik jij immers dimbare ledlampen in plaats van andere lampsoorten, dan verbruik je minder stroom en alle stroom wat niet verbruikt wordt, hoeft ook niet opgewekt te worden. Dat is altijd gunstig voor het milieu, ook als je al voor groene energie kiest. Daarnaast is het natuurlijk zo dat het een besparing op je energierekening oplevert. Vooral ‘s winters brandt de verlichting heel wat uren en verbruikt dit toch aardig wat energie. Als je dan overal gewone of dimbare ledlampen in hebt zitten, dan scheelt dat aardig in het energieverbruik en dus ook in jouw energiekosten.

Dimbare ledlampen geven sfeer

Mensen die in de begintijd van de LED deze in huis hebben gehad, denken nu misschien: heel leuk dimbare ledlampen, maar erg sfeervol zijn ze waarschijnlijk niet. Dit is ook iets dat over de eerste generatie van deze producten zeker gezegd kan worden. Deze produceerden alleen maar wit licht wat ook nog eens heel erg fel was. Dat zorgde inderdaad niet voor een heel aangename sfeer, het was gewoon te sterk de verlichting. En dat is jammer, want daardoor hebben mensen hier een heel verkeerd beeld van gekregen. Met de huidige generatie dimbare ledlampen ligt dit namelijk heel anders, de techniek is verder ontwikkeld en dat heeft ervoor gezorgd dat de nieuwste exemplaren die nu op de markt zijn echt te vergelijken zijn met de gloeilampen van in het verleden. Ze hebben een veel warmere uitstraling en zorgen daardoor ook voor een veel prettigere sfeer. Met exemplaren die gedimd kunnen worden, is dat natuurlijk hoe dan ook al het geval, want hierbij kun je middels de dimmer immers zelf de sterkte van het licht bepalen. Zo kun je op ieder moment zelf bepalen of je fel of juist wat zachter licht wilt hebben. Dimbare ledlampen hebben dus verscheidene voordelen:

  • ze zorgen voor een aangename sfeer en je kunt zelf de lichtsterkte bepalen
  • ze zijn beter voor het milieu, doordat ze minder stroom verbruiken
  • je energierekening wordt lager dan met gewone lampen of spaarlampen

Veel mogelijkheden bij Groenovatie

Ben jij op zoek naar dimbare ledlampen, dan moet je dit wel op de juiste plek doen. Niet iedere winkel biedt hierin evenveel keus en het kan daardoor best wel eens lastig zijn om exemplaren te vinden die geschikt zijn voor de lampen die jij in huis hebt staan of hangen, die passen in de fittingen. Bij Groenovatie bieden ze gelukkig een heel ruime keus op dit gebied, dus als jij dimbare ledlampen zoekt, dan moet je zeker eens een kijkje bij hen nemen. Ze bieden deze aan met verschillende fittingen en met verschillende wattages. Ook de vorm van het lampje zelf kan verschillen, deze kan rond zijn maar ook bijvoorbeeld uitgevoerd zijn in de zogenaamde kaarsvorm. Als er een kap overheen komt te zitten, dan maakt het natuurlijk niet zo heel veel uit wat voor vorm het lampje heeft, maar dat is wel anders als deze wel in het zicht komt. Dit zijn dus allemaal mogelijkheden waar jij uit kunt kiezen. Bij Groenovatie zit je dus goed als je dimbare ledlampen zoekt!