Duurzame relatiegeschenken voor onze klanten

Ik werk nu een paar jaar als accountant voor een bedrijf dat displays en ander promotiemateriaal maakt voor bedrijven. We zijn gespecialiseerd in winkels, maar leveren ook aan bijvoorbeeld kappers en reisbureaus. Ik vind het erg leuk werk en ik heb veel contact met verschillende bedrijven. Ik vind het erg mooi om te zien hoe wij van een idee, een prachtig product kunnen maken. We moeten altijd veel overleggen met de klant en dat is niet altijd gemakkelijk. Er zijn klanten die tijdens de ontwerpfase meerdere keren van gedachten veranderen. Soms weten ze niet helemaal zeker wat ze willen en dan is het lastig om een project af te ronden. Gelukkig zijn er ook veel bedrijven die ons veel vrijheid geven en dat vind ik vaak de leukste opdrachten. Samen met een ontwerper maken we dan vaak de mooiste producten. We hebben veel vaste klanten en daar ben ik erg blij mee, het is een teken dat deze bedrijven blij zijn met ons werk. Ik doe dan ook altijd mijn beste om bestaande klanten tevreden te houden en om nieuwe klanten te laten terugkeren. Een manier om dat te doen is met relatiegeschenken. Een paar weken geleden wilden wij onze klanten bedanken door het geven van duurzame relatiegeschenken. Wij kiezen altijd speciaal voor duurzame relatiegeschenken, omdat wij ook veel aan biologische en ecologische supermarkten leveren. Daarnaast vinden wij het belangrijk bij duurzame relatiegeschenken dat ze voor iedereen bruikbaar zijn.

Duurzame relatiegeschenken via Greengiving

We vonden het lastig om nieuwe duurzame relatiegeschenken te bedenken, na een tijdje heb je al veel verschillende cadeaus geven. Er zijn genoeg bedrijven die pennen, of kalenders geven, maar daar heeft een klant zelf niet zoveel aan. Toen ik langsging bij een van mijn klanten kwam ik op een goed idee, namelijk een solar oplader. Ik ging langs bij een reisbureau en moest denken aan het opladen van mijn telefoon op reis. Dit soort cadeaus vind ik ideale duurzame relatiegeschenken, omdat mensen dit echt gebruiken en leuke cadeaus vinden. Online kwam ik greengiving.nl tegen, dit is een bedrijf gespecialiseerd in duurzame relatiegeschenken. Hier vond ik veel leuke cadeaus die geschikt zijn voor ons om weg te geven en ik zag ook verschillende solar opladers. Met mijn baas overlegde ik wat het budget was en we kozen daarbij mogelijke cadeaus. Ik liet greengiving.nl weten wat wij in gedachten hadden en vertelde ze ook dat we ons logo op de producten wilden. Daarna kozen we het product dat ons het beste en leukste leek. We kregen een proef versie van het bedrijf en die zag er erg goed uit, hierna plaatsten we een bestelling.

Een leuk cadeau voor de klanten

Een week later kregen we de levering binnen. Mijn collega’s waren meteen erg benieuwd en erg enthousiast over de duurzame relatiegeschenken. Het is normaal de bedoeling dat ze alleen voor de klanten zijn, maar ik weet zeker dat een aantal collega’s er eentje voor zichzelf gebruikt. Als we een klant bezoeken, dan nemen we er altijd eentje mee voor de klant. De klanten die we niet kunnen bezoeken op de korte termijn krijgen er eentje over de post. Tot nu toe hebben we alleen maar erg positieve reacties ontvangen over de geschenken. Ik heb al meerdere klanten gehad die om een extra solar oplader vroegen. Voor duurzame relatiegeschenken heb je veel keuze bij greengiving.

  • Er is veel keuze uit verschillend soorten producten  
  • De producten zijn snel leverbaar
  • Kleine en grote orders zijn geen probleem
  • De producten zijn duurzaam en voor alle relaties geschikt