Een stekend probleem: hoe wespennest verwijderen

Hoornaar kolonies bereiken hun hoogtepunt in de nazomer en hun nesten kunnen wel 700 tot 1000 leden bevatten. Maar wespennesten zijn groter en kunnen uit 10.000 inwoners bestaan. Als je een nest opmerkt, is het is dus een goed idee om er van weg te blijven. Maar natuurlijk wil je ook zo snel mogelijk het wespennest verwijderen. Dit kan op een veilige en goedkope manier. Als je weinig weet over bijen en wespen, is het eerste probleem dat je kunt tegenkomen: de locatie en identificatie van het wespennest. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen de soorten, omdat bepaalde soorten worden beschermd door de overheid en ook al is het wespennest verwijderen geen probleem, hun nesten mogen niet worden vernietigd. Het tweede probleem is de lokalisering van het nest. Waar moet je zoeken?

  • Zoek naar een overvloed aan wespen. Als je een moestuin hebt of veel stilstaand water hebt, kun je er zeker van zijn dat dat de reden is dat ze erin zijn getrokken of in de buurt een nest hebben gebouwd. Normaal zou het vrij eenvoudig moeten zijn om het nest te vinden als je hun vliegbaan bestudeert. Observeer ze lang genoeg en je zult zien waar ze vandaan komen.
  • Kijk rond het dak en misschien zelfs rond het dak van je buurman. Kijk goed naar plekken die beginnen te verslechteren of rotten. Als je beschadiging opmerkt, kunnen er zich gaten vormen waar de wespen gebruik van kunnen maken om een veilig nest te bouwen.
  • Controleer de gebieden waar veel kabels zijn. Een andere favoriete plek voor wespen zijn plaatsen waar kabels het huis, het tuinhuis of de garage betreden.
  • Contoleer ook de grond. Iets wat je misschien nog niet wist, maar wel mogelijk is: een wespennest kan ook in de grond verschijnen. In dit geval maken de wespen een gat, dat ze nadien bedekken door bladeren en ander puin dat ze op de grond vinden.

Hoe en wanneer een wespennest verwijderen?

Een wespenkoningin verlaat haar winterslaap in het vroege voorjaar en begint dan een nieuwe kolonie te vormen. Dit betekent dat het nest in het late voorjaar en de vroege zomer nog klein is en vooral gericht is op groei. Dit is het ideale moment voor het wespennest verwijderen, zonder dat je de wespen hoeft te doden. Als je de verwijdering ervan uitstelt, wordt het alleen maar moeilijker en gevaarlijker.

Wat te doen als je een wespennest opmerkt?

Als het gaat om een wespennest, heb je twee opties: je kunt zelf het wespennest verwijderen of een professionele verdelger inhuren. Een wespennest verwijderen kan op verscheidene manieren, maar je doet het beter niet zelf. Zeker niet als je allergisch bent of je allergiestatus niet kent! Je moet weten dat wespen vreselijk agressief kunnen zijn en geen provocatie nodig hebben om aan te vallen. Een wespennest verwijderen laat je dus beter doen door iemand die het vak kent zoals Beestjes Kwijt. Het ziet er misschien gemakkelijk uit, maar een feit is dat de mensen van beestjeskwijt.nl zijn opgeleid en uitgerust om met wespennesten om te gaan. Tegelijkertijd waarborgen ze de veiligheid van iedereen in de omgeving. Een wespennest verwijderen is voor hen routine. Het maakt onderdeel uit van hun dagelijks werk. Een wespennest verwijderen doen ze onder andere met behulp van professionele producten die niet beschikbaar zijn voor het grote publiek. Deze producten zijn krachtiger dan de producten die jij bij jouw plaatselijke winkel kunt kopen en zorgen voor een snelle verwijdering van het nest. Dus waarom zelf een wespennest verwijderen en het risico lopen om gestoken te worden?