Een keuze voor een nieuwe energieleverancier maak je met behulp van de energievergelijker

Als je een nieuwe energieleverancier moet uitzoeken, dan is dat geen reden tot treurigheid. Sterker nog, als je geen nieuwe energieleverancier hoeft uit te zoeken omdat je er al één hebt, dan is het soms toch vaak de moeite waard om te kijken of je niet beter kunt overstappen. Energie heb je altijd nodig, dus daar ben je altijd hoe dan ook geld aan kwijt. Dit kun je het basisbedrag noemen dat hoort bij je maandelijkse uitgaven. Dus welke leverancier je ook hebt, je hebt altijd te maken met een basisbedrag dat uitgegeven moet worden aan energie. Je wilt immers kunnen koken, je wilt dat het in de winter lekker warm is in huis en je wilt tijdens de donkere dagen ook kunnen genieten van het nodige licht in je huis. Dus als je nu 1000 euro betaalt voor je energierekening, dan kan het heel goed zo zijn dat je ook 1000 euro betaalt als je overstapt. Het kan ook iets minder zijn en het kan iets meer zijn, maar gemiddeld genomen blijf je ongeveer rond hetzelfde bedrag schommelen. Maar door te kiezen voor een nieuwe leverancier kun je toch geld verdienen. Zoals gezegd blijf je altijd een bedrag betalen. Maar als we dat zien als een basisbedrag, dan kun je dat als de nieuwe ondergrens zien. Als je vervolgens overstapt naar een nieuwe leverancier waar je 200 euro korting krijgt, dan kan het dus zomaar zo zijn dat je er toch op vooruit gaat. Stel dat de nieuwe energieleverancier stroom en gas aanbiedt voor 1100 euro in plaats van 1000 euro per jaar. Dat is dus een stukje duurder. Maar door de korting van 200 euro ga je er dus in totaal 100 euro op vooruit. Soms krijg je ook meteen een bedrag terug. In dat geval kun je meteen 200 euro verdienen. Het kan ook de moeite waard zijn om te kiezen voor een driejarig contract waarbij de prijzen stabiel blijven. Als door bepaalde ontwikkelingen de prijzen van gas en stroom flink zullen stijgen, dan is het verstandig om jezelf te beschermen. Via de energievergelijker zie je dan ook meteen welke driejarige contracten aantrekkelijk zijn. Maar als de prijzen niet al te veel gaan stijgen, dan is een eenjarig contract een goede optie. Daardoor kun je overstappen na een jaar en wederom profiteren van de vele aanbiedingen, kortingen en welkomstcadeaus. Je kunt er zelfs voor kiezen om elk jaar te wisselen van leverancier.

Gebruik de energievergelijker van energievergelijking.nl

Je kunt het jezelf dus heel gemakkelijk maken door gebruik te maken van de energievergelijker. Als je gaat verhuizen en je hebt een nieuwe leverancier nodig, dan vind je de goedkoopste snel via de energievergelijker. Krijg je het verzoek om de meterstanden door te geven voor de eindafrekening, dan weet je dat het weer tijd is om over te stappen. Via de energievergelijker kun je dan direct ontdekken of het inderdaad in je voordeel is om over te stappen. Energievergelijking laat aanbiedingen en kortingen zien die natuurlijk per periode verschillen. Dus soms is het beter om nog even te wachten totdat er een perfecte aanbieding voorbij komt. Na het jaarcontract kun je immers op elk moment overstappen zonder een overstapboete te riskeren.

Uit welke energieleveranciers kan ik kiezen?

Als je gebruik maakt van de energievergelijker, dan kun je uiteraard kiezen uit alle energieleveranciers. Zo vind je in het overzicht van de energievergelijker de volgende energieleveranciers terug:

  • nl
  • Budgetenergie
  • Essent
  • Oxxio