Genees op natuurlijke wijze via energetische geneeskunde

Als je een kwaal hebt en je gaat naar de dokter, dan zal je 9 van de 10 keer te horen krijgen dat je een paar pijnstillers moet slikken. Mocht het erger worden of na een x aantal weken niet over zijn, dan kun je terugkomen. In dat geval zal de dokter vaak bar weinig voor je kunnen betekenen. Dat betekent dat je al snel wordt doorgestuurd naar de specialist. En deze zal je dan blootstellen aan onderzoeken en soms zelfs operaties. Het is zeker niet zo dat dit onnodig is. De moderne geneeskunde heeft er voor gezorgd dat we veel ziektes en leed kunnen overwinnen. Maar het pad van de moderne geneeskunde is niet het enige pad dat je kunt bewandelen. Je kunt deze geneeskunde soms vervangen en soms aanvullen met energetische geneeskunde. Energetische geneeskunde houdt zich meer bezig met de natuurlijke weg die je kunt bewandelen om te genezen. Bij energetische geneeskunde gaat het om de balans tussen geest en lichaam. Bij energetische geneeskunde ga je er dus vanuit dat deze strikt met elkaar zijn verbonden. Een geestelijke klacht kun je dan ook niet los zien van het lichaam en andersom is het ook zo dat een fysieke klacht een link heeft met je geestelijke welzijn. Dat is ook niet zo gek natuurlijk. Als je bijvoorbeeld ziek bent en je hebt griep, dan zorgt de koorts ervoor dat je gaat ijlen. Je geest neemt de wereld anders waar. Dus het fysieke ongemak zorgt voor een lichaam waar de geest anders in functioneert. Je moet ziekte dan ook niet zien als een soort extra component dat wordt toegevoegd aan een gezond lichaam. Je bent niet een gezond lichaam dat ziek is. Als je ziek bent, dan veranderen je lichaam en je geest. Je bent dan een ziek persoon en niet een persoon met een toegevoegde ziekte. Door in te zien dat alles met elkaar in verbinding staat, dan besef je ook dat je beter gebruik kunt maken van een holistische aanpak. Een chirurg of specialist pakt het deel aan van het lichaam dat niet functioneert. Bij energetische geneeskunde kijken we vooral naar het geheel. Dat betekent dat men kijkt naar het hele lichaam in combinatie met de geest. Wat betreft energetische geneeskunde kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Bioresonantie therapie
  • Homeopathie
  • acupunctuur

Het is zeker niet zo dat energetische geneeskunde beter is dan energetische geneeskunde of dat je er in alle gevallen goed aan doet om enkel te kiezen voor energetische geneeskunde. Ten eerste is energetische geneeskunde vooral geschikt voor bepaalde aandoeningen. Hierbij kun je denken aan:

  • Primaire en secundaire fertiliteitsstoornissen
  • Buikpijn
  • Een sportongeval of letsels
  • Infectieziekten

Ten tweede is het zo dat het vaak aanvullend kan worden gebruikt. Het kan de lasten verlichten of de moderne geneeswijze aanvullen.

Waar kan ik terecht voor energetische geneeskunde

Mocht je gebruik willen maken van de deze complementaire geneeskunde, dan kun je terecht op de website van hjnagel. Op de site kun je in meer uitgebreide zin lezen over de voordelen van deze geneeswijze. Op de site zie je ook een overzicht van alle klachten die je met deze geneeswijze kunt bestrijden. De lijst die je hierboven vind is uiteraard niet compleet en ook de lijst op de site is verre van compleet. Dus als je wilt weten of je jouw klachten eventueel met bijvoorbeeld bioresonantie therapie zou kunnen verhelpen, dan kun je het beste even contact opnemen met de praktijk.

Neem contact op met de praktijk

Indien je contact wilt opnemen, dan vind je op de site een speciale knop waar je op kunt klikken. Je komt daarmee op de pagina met een contactformulier. Kijkt u ook eens op hjnagel.nl.