Hulp bij erfbelasting

Een tijdje geleden is mijn vader op zeer hoge leeftijd komen te overlijden. Mijn moeder was er helaas al niet meer en ik ben enig kind, dus ik heb zijn vermogen grotendeels toebedeeld gekregen. Toen kreeg ik echter te maken met erfbelasting. Iets waar ik zelf nooit van gehoord heb en bij stil heb gestaan. Omdat mijn vrouw en ik tegen de zeventig lopen en wij vier kinderen hebben die we allemaal gelijk willen behandelen, maar ook niet met financiële rompslomp willen achter laten, heb ik de hulp van De Bie & Oort Financiële Raadgevers ingeroepen. Zij hebben mij onder andere met de erfbelasting geholpen en geadviseerd in alle financiële zaken, niet alleen rondom het achterlaten van een eventuele nalatenschap aan de nabestaanden. Mijn vrouw heeft hier verder geen verstand van en laat mij dit soort dingen altijd regelen. Als mij iets gebeurt dan is zij er nu van verzekerd dat alle zaken, waaronder de erfbelasting, goed zijn geregeld.

Maatwerk inclusief erfbelasting door De Bie & Oort

Op de website debieeenoort.nl had ik al enige informatie over de dienstverlening van deze financiële raadgevers gelezen. Zo wist ik al dat erfbelasting ook wel successiebelasting wordt genoemd. Ik heb het zelf als onprettig ervaren. Mijn ouders hebben jaren lang hard gewerkt en over hun werk inkomstenbelasting betaald. Nu zou er dus weer belasting over dit geld geheven worden. Dat is dubbelop en voelt oneerlijk, in mijn ogen is dit systeem voor erfbelasting dan ook een melkkoe van de overheid en schreeuwt het om hulp in te roepen om de erfbelasting zo laag mogelijk te maken. Mijn financiële raadgevers weten daar gelukkig wel raad mee. Ze helpen mij in het

  • Sturen, beheren en beheersen van de financiën
  • Het besparen op de erfbelasting
  • Alles is maatwerk, toegespitst op onze persoonlijke situatie
  • Ze zijn onafhankelijk

We hebben geenszins het gevoel dat we een kant op gestuurd worden, waar we niet heen willen. We zijn beide nog goed bij de pinken en mijn vrouw, ondanks dat ze dit soort dingen aan mij overlaat, laat zich wel graag ook informeren over de gang van zaken. We hebben daarom een totaalpakket bij De Bie & Oort Financiële Raadgevers laten samenstellen, dat op maat is gemaakt voor onze eigen situatie. Natuurlijk hebben we de erfenis, schenkingen en de erfbelasting daarvoor als basis genomen, waarbij we zelfs het testament hebben meegenomen. Maar we hebben ook in het pakket financiële begeleiding bij onze inkomsten en uitgaven, de belastingen, onze hypotheek, die nagenoeg is afbetaald, de lopende obligaties en aandelen die ik nog heb uit mijn tijd dat ik directeur was bij mijn laatste onderneming en onze bijverdiensten besproken. Mijn vrouw is in haar leven zangcoach geweest en geeft soms nog les en ik geef lezingen en heel af en toe een seminar. Daarnaast steunen wij ook enkele goede doelen, waaraan we tevens gelden willen nalaten. Erfbelasting maakte dus uit van een groter geheel.

Persoonlijk en vakkundig

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de dienstverlening van De Bie & Oort Financiële Raadgevers in goede handen zijn. Juist de vakkundige en persoonlijke aanpak spreekt erg aan en zorgt ervoor dat we niet alleen goed worden ondersteund in onze financiële zaken, maar ook geadviseerd worden in de loop der tijd. Er wordt regelmatig gekeken naar de huidige situatie en advies gegeven over aanpassingen die nog meer kunnen besparen en ons vermogen meer zeker kunnen stellen. We hebben daarnaast ervaren dat het erg prettig is om bij leven de kinderen allemaal al een deel te kunnen toebedelen. Ons gezin is hecht en het is fijn dat we kunnen meemaken dat ze kunnen genieten van ons geld.