Maak gebruik van een afkickkliniek voor hulp bij alcoholisme

Er zijn bepaalde verslavingen waar je heel gemakkelijk verslaafd aan kunt raken en waar het heel lastig is om er weer vanaf te komen, juist omdat dit soort verslavingen sociaal geaccepteerd lijken te zijn. Als iets namelijk helemaal niet sociaal is geaccepteerd, dan zijn de grenzen veel strikter. Als je bijvoorbeeld cocaïne wilt gaan gebruiken, dan kun je dit niet zomaar even in de supermarkt halen. Tevens zal men afkeurend naar je gaan kijken zodra men erachter komt dat je dit middel gebruikt. Alleen als je je omringt met medegebruikers zal je de verslaving makkelijker in stand kunnen houden. En dat is precies de reden waarom het zo gevaarlijk is wanneer je verslaafd raakt aan alcohol. Alcohol kun je namelijk wel gewoon in de supermarkt of slijterij kopen. Je moet alleen 18 jaar of ouder zijn. Meer barrières zijn er niet. Ook is alcoholgebruik een sociaal geaccepteerd fenomeen, dus als jij lekker aan het drinken bent, dan zal men niet meteen afkeurende blikken jou kant op sturen. Sterker nog, je bevindt je vaak in contexten waarin de mensen om je heen ook drinken. Dus de verslaving wordt zo ook gemakkelijk in stand gehouden, omdat mensen om je heen het drinkgedrag goedkeuren. Voor veel mensen is het daardoor ook niet duidelijk dat ze verslaafd zijn. Op het moment dat je dagelijks cocaïne gebruikt, dan is het ook voor jezelf wel duidelijk dat je verslaafd bent. Maar met alcohol is dat niet zo. Heel veel mensen drinken dagelijks een biertje of een wijntje. Het hoort er bij en iedereen doet het. Dus wanneer ben je dan verslaafd? Hoeveel moet je drinken voor je dit stempel krijgt? Veel mensen functioneren ook prima ondanks de alcohol consumptie. Toch is een verslaving snel gemaakt. Als je inderdaad elke dag drinkt en sowieso meer dan 5 glazen consumeert, dan is hulp bij alcoholisme geen slecht idee. De beste manier om te ontdekken of je inderdaad hulp bij alcoholisme nodig hebt is door gewoon te stoppen met drinken. Als je niet verslaafd bent, dan zou het geen verschil moeten maken als je eens een avond niet drinkt. Ben je wel verslaafd, dan zal je vrij snel merken dat je de nodige ontwenningsverschijnselen hebt. Deze ontwenningsverschijnselen zijn vaak des te intenser als je lichaam inderdaad gewend is aan flinke hoeveelheden alcohol. Als je elke avond twee biertjes drinkt, dan zal je hoogstwaarschijnlijk niet zoveel merken. Maar als het elke avond twee flessen wijn zijn die worden opgedronken, dan is hulp bij alcoholisme vaak de enige uitweg.

Voor hulp bij alcoholisme kun je terecht bij Solutions Center

Erkennen dat je een probleem hebt is de eerste stap naar genezing. Hulp durven zoeken is een belangrijke tweede. Voor de meeste vormen van alcoholisme is opname in de kliniek niet nodig. Via ambulante bezoeken is vaak voldoende hulp bij alcoholisme te bieden. Ook als er wel opname nodig is, dan is dat in de meeste gevallen slechts voor een paar dagen om juist die eerste zware dagen door te komen. Maar alcoholisme kent verschillende vormen en als je last hebt van een milde verslaving aan alcohol, die bijvoorbeeld vooral optreedt als je het zwaar hebt, dan is hulp bij alcoholisme op afstand zelfs een optie.

Kijk op de site van solutions-center.nl voor meer informatie over hulp bij alcoholisme

Mocht je meer willen weten over hulp bij alcoholisme, dan kun je altijd eerst even op de site kijken. De informatie die je opdoet kan de drempel verlagen om uiteindelijk ook contact op te nemen met SolutionS. Ook vind je op de site informatie over andere verslavingen zoals: