Praktijkgerichte OSINT trainingen door ervaringsdeskundigen.

OSINT staat voor Open Source Intelligence, ofwel het vergaren van informatie uit publieke bronnen in de context van inlichtingen en veiligheid. Het omvat het verzamelen van doelgerichte informatie uit verschillende media. U kunt hierbij denken aan online gepubliceerde overheidsrapporten, jaarverslagen, sociale media posts, commerciele data en journalistieke databases. In het digitale tijdperk waarin wij leven is het internet een onuitputtelijke bron van informatie geworden. OSINT betreft niet alleen het vergaren en analyseren van data in de vorm van tekst, ook video- en geluidsfragmenten kunnen worden geanalyseerd om doelgerichte informatie te vergaren. Het internet is wereldwijd het meest gebruikte medium om met elkaar te communiceren. Dit heeft als bijwerking dat de in in sommige gevallen onbewust gedeelde informatie cruciale inlichtingen kan bevatten waar veiligheidsexperts en analisten goed gebruik van kunnen maken. Een goede OSINT analyst is een expert in het verzamelen, op waarde schatten en analyseren van publiek toegankelijke informatie. Het effectief gebruik maken van de verschillende OSINT tools is een belangrijk onderdeel geworden van het werk van inlichtendiensten, opsporingsinstanties en fraudebestrijders. International Anti Crime Academy is in Europa de enige gecertificeerde particuliere opleider op het gebied van open source intelligence. De erkende vaktechnische opleiding ‘Registered Open Source Analyst’ wordt door ons aangeboden in de vorm van twee intensieve praktijkgerichte modules. Daarnaast bieden wij nog verschiedene specifieke OSINT trainingen aan voor professionals. U leert werken met een Virtual OSINT Investigation Machine en maakt gebruik van ’s werelds meest uitgebreide OSINT database. Na het afronden van de twee modules bent u als professional in staat om grondig digitaal onderzoek te verrichten naar personen, bedrijven en netwerken. Wij leren u om op effectieve wijze de achtergrondinformatie, nevenactiviteiten en financiele bewegingen en integriteit van uw target in kaart te brengen. Voor uitgebreide informatie over Open Source Intelligence, SOCMINT en de opleidingen die wij aanbieden kunt u terecht op anti-crime-academy.com.

De enige erkende opleider van OSINT professionals in Europa.

De opleiding Registered Open Source Intelligence Analyst is een door CPION geaccrediteerde en erkende opleiding. In Europa is The International Anti Crime Academy de enige civiele onderwijsinstelling die dit diploma kan en mag uitreiken. De lessen van deze opleiding worden aangeboden in de vorm van twee modules van een aantal lesdagen. Deze worden klassikaal aangeboden. Vanaf een groep van vijf personen is het echter ook mogelijk om de modules in besloten verband te volgen. Onze docenten hebben doorgaans tientallen jaren ervaring in het plegen van digitale onderzoeken voor verschillende overheidsinstanties en bedrijven. Het aangeboden lesprogramma is gebaseerd op de door de docenten vergaarde praktijkervaring en hun ervaren inzichten. Tijdens de lesdagen leert u om anoniem digitale informatie te verzamelen uit openbare maar soms toch verstopte bronnen. De opleiding sluit perfect aan voor iedereen die beroepsmatig inlichtingen en informatie verzameld. Over de verschillende OSINT opleidingen kunt u meer informatie en een gedailleerd overzicht van het lesprogramma vinden op onze website. Ook kunt u zich hier direct inschrijven voor een of meerdere van de door ons aangeboden opleidingen.

Persoonlijke opleidingsplannen voor omscholing van medewerkers van Politie en Defensie.

Wanneer u op dit moment nog een baan heeft maar u wilt laten om- of bijscholen voor een functie in digitale opsporing zijn er voor u diverse opties. Bijvoorbeeld wanneer uw funcite vervalt, wordt beeindigd in verband met uw leeftijd of u specifieke kennis nodig heeft voor uw huidige baan. Voor medewerkers van onder meer De Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Marechaussee, Politie & Justitie stellen wij persoonlijke opleidingsplannen samen voor uw omscholing. Er zijn verschillende voorbeelden van de mogelijkheden met waargebeurde cases te vinden op onze website onder het kopje ‘omscholingstrajecten’.