Veilig de weg op met Audi A1 winterbanden

We hebben te kampen met het broeikaseffect en de meest recente studies hebben inmiddels voorspeld dat de zeespiegel in het jaar 2100 niet met 1 meter zal zijn gestegen, maar waarschijnlijk al met 2 meter. Als we kijken naar de zomer van 2018 is dat ook niet zo gek, want de temperaturen waren vaak tropisch en daarnaast hebben we in 2018 te maken gehad met flinke droogte. We zien dan ook dat de temperatuurgrenzen opschuiven waardoor we in Nederland nu in de zomer een Middellandse Zee klimaat hebben. Dat is voor de korte termijn wellicht wel fijn, want dat betekent dat we ook warmere zomers hebben, maar op de lange termijn is het natuurlijk zeker niet een goede zaak. Je zou door deze ontwikkelingen dan ook denken dat de winters minder streng worden en dat we geen Audi A1 winterbanden meer nodig hebben. Maar het is juist extra verraderlijk op de weg omdat we de duidelijke scheiding tussen winter en zomer missen. Het was in 2018 een schitterende zomer, maar de zomer van 2017 was niet om over naar huis te schrijven. De winter was in 2017 vrij zacht met slecht enkele dagen waarin de temperatuur overdag onder nul dook. Maar het kan best zijn dat we dit jaar weer te maken krijgen met een winter waarin de temperatuur vaak onder nul zal dalen. Het punt is dat het weer een stuk minder voorspelbaar is. Dus Audi A1 winterbanden zijn zeker verstandig, want je weet nooit waar je mee te maken zult krijgen. Daarnaast zijn zachte winters natuurlijk ook heel verraderlijk. Als de temperatuur zo rond het vriespunt schommelt, dan krijg je bij een beetje regen al snel te maken met ijzel. Daarnaast is het ook zo dat het bij temperaturen boven nul aan de grond nog altijd kan vriezen. Dat maakt het juist zo verraderlijk, want je weet niet waar en wanneer het glad is. Verder kan het ook tijdens zachte winters hagelen en sneeuwen, dus de wegen zijn tijdens de koude maanden van het jaar eigenlijk altijd gevaarlijker dan in de zomer. Je doet er dan ook niet verkeerd aan om Audi A1 winterbanden te laten installeren voor een beetje extra grip en veiligheid. Wellicht heb je deze Audi A1 winterbanden al en dan hoef je de zomerbanden alleen maar even te verwisselen voor de zomerbanden. Toch is het geen slecht idee om de Audi A1 winterbanden goed te inspecteren om te kijken of ze nog wel aan alle eisen voldoen. Het is beter om met goede zomerbanden de weg op te gaan in de winter, dan met versleten winterbanden.

Nieuwe Audi A1 winterbanden koop je bij JD Banden & Velgen

Mocht je op zoek zijn naar een stel nieuwe Audi A1 winterbanden, dan kun je terecht bij JD Banden & Velgen. Hier vind je alles op het gebied van banden en velgen en dus kun je er ook terecht voor speciale winterbanden voor verschillende auto’s. Mocht je geen Audi hebben en dus ook geen Audi A1 winterbanden nodig hebben, dan kun je nog altijd bij JD Banden & velgen terecht. Je vindt bij JD Banden & Velgen namelijk ook verschillende banden voor andere auto’s zoals:

  • BMW
  • Mini
  • Volkswagen
  • Mercedes

Kijk voor meer informatie op jdbandenvelgen.nl

Mocht je wat meer willen weten over de vele mogelijkheden en diensten van JD Banden & Velgen, dan kun je uiteraard altijd terecht op de site van jdbandenvelgen.nl. Zo profiteer je bij dit bedrijf bijvoorbeeld steevast van de laagste prijzen. Verder kun je rekenen op verzending binnen 24 uur en lage verzendkosten.