Waarom is luchtzuivering belangrijk?

Er is nogal veel discussie over of de lucht in Nederland gezond is of niet. Over het algemeen kunnen we wel stellen dat het in verhouding tot een land als China heel erg schoon is, zeker in vergelijking met de grote steden daar. Maar toch is ook de lucht in ons eigen landje niet in zijn geheel schoon te noemen. Luchtzuivering in huis is dus helemaal zo’n gek idee nog niet, claimt Pro Air tech. Ondanks dat je het namelijk niet kunt zien zweven er allerlei kleine deeltjes in de lucht, zoals stikstofdioxide, stofdeeltjes en het hele schadelijke fijnstof. Vooral deze laatste zorgt nogal eens voor klachten aan de luchtwegen bij zowel volwassenen als kinderen. De reden dat juist fijnstof zo slecht is is dat het nog zoveel kleiner is dan bijvoorbeeld normaal stof, roetdeeltjes of andere vervuiling. Fijnstof is namelijk slechts enkele micrometers groot, en daarmee zeer moeilijk te filteren door het slijmvlies in je neus. Als gevolg daarvan komt het in de longen en zelfs dieper in de luchtwegen terecht. Ons afweersysteem is er niet op gemaakt om deze fijnstofdeeltjes te elimineren en dus wordt je ziek. Dat wetende klinkt luchtzuivering in huis ineens een stuk interessanter, niet?

De klachten als gevolg van fijnstof

Nu we weten hoe fijnstof in onze longen terecht komt is het ook interessant om eens te kijken naar de gevolgen ervan, en daarmee naar het belang van luchtzuivering voor mensen die deze klachten hebben. Als je je herkent in één of meerdere van de volgende klachten zou je eens een luchtzuiveraar voor in huis kunnen overwegen:

  • Jeukende en/of waterige ogen
  • Hoofdpijn of benauwdheid
  • Astma, bronchitis of simpelweg veel hoesten
  • Allergische aanvallen
  • Hooikoorts

Al deze klachten kunnen zeker het gevolg zijn van het niveau aan fijnstofdeeltjes dat je constant inademt. Natuurlijk heb je hier geen invloed op als je buitenshuis bent, zoals op je werk, in de supermarkt of als je gezellig op een terrasje zit. Maar in je eigen huis kun je maatregelen treffen om de lucht die je inademt zo zuiver mogelijk te krijgen. Dit kan met behulp van luchtzuivering van Pro Air tech. Dit apparaat filtert de lucht en haalt de schadelijke stoffen eruit, zodat je longen rust krijgen en je klachten verminderen.

Hoe werkt luchtzuivering?

De luchtzuivering van Pro Air tech is een heel slim apparaat dat werkt door middel van een filter. Hij zuigt de lucht in de ruimte op en deze wordt door de filter gehaald, waarna hij er schoon weer uitkomt. De stoffen die door de luchtzuiveraar uit de lucht worden gehaald zijn bijvoorbeeld schimmels, bacteriën en pollen, maar ook het schadelijke fijnstof dat we hierboven al bespraken. Doordat het ook allerlei allergenen uit de lucht filtert kan het zomaar zijn dat u minder last krijgt van uw allergie voor bijvoorbeeld huisdieren of mijten. En een ander heel fijn bijkomend voordeel van schone lucht is dat uw huis heerlijk ruikt, alle nare geurtjes zijn er immers uit verdwenen! Dit kan ook super handig zijn in de keuken, als uw afzuigkap niet afdoende werkt! Al met al haalt u met een apparaat voor luchtzuivering een groot voordeel voor uw gezondheid in huis, al is het maar om vrijer te kunnen ademen.