Wat kan HSP Coaching me bieden?

HSP’s zijn een minderheid, slechts één op de vijf is een hooggevoelig persoon. De meerderheid maakt de regels van de maatschappij, haar instellingen en werkplekken. HSP’s verdraaien zich vaak in pretzels om erbij te horen. Ook al slagen heel veel mensen hierin, is het wel gezond? Hooggevoelige personen hoeven zichzelf niet te veranderen om erbij te horen en HSP Coaching kan je daarbij helpen. HSP Coaching is in feite lesgeven, maar gericht op grotere levensonderwerpen, waaronder het soort dingen die traditioneel geassocieerd worden met therapie. Maar HSP Coaching is toch enigszins verschillend in vergelijking met therapie. Als je al therapie-ervaringen achter de rug hebt, is een van de meest pijnlijke, therapeutisch vastgestelde ‘gewoonten’ dat sessies op de klok eindigen en niet aan het natuurlijke einde van een sessie.Natuurlijk zijn sommige therapeuten beter in het bevredigen van een sessie dan anderen. Maar hoe kun je op voorhand precies voorspellen hoeveel tijd je nodig hebt om het soort ruimte te bieden waarin persoonlijke dingen die moeten worden aangepakt, echt naar boven kunnen komen? In een goede HSP Coaching wereld, is de sleutel tot een goede sessie aanwezig, eerlijk zijn en weten dat er genoeg tijd is die nodig is. En een goede coach gelooft ook dat de tijd beter kan benut worden door niet vooraf een definitief onderbrekingspunt vast te stellen. Het leven is mysterieus en sessies zijn ook mysterieus. Ze hebben een eigen ritme. In plaats van de sessie te dwingen, wordt er beter geluisterd naar het ritme. Het ritme respecteren dat van nature opduikt, is zeer belangrijk om een succesverhaal te schrijven. Wat betekent HSP Coaching nog meer:

  • De training gaat door in je eigen huis
  • Je wordt geleerd om je innerlijke werk te doen
  • Er wordt gewerkt met een mengeling aan modaliteiten
  • Coaches hebben ervaring met HSP, niet om met persoonlijkheidsstoornissen te werken
  • Tijdens sessies wordt er veel gepraat, maar niet altijd

HSP Coaching behandeld geen persoonlijkheidsstoornissen

Helaas ontvangen heel wat HSP-coaches berichten van mensen die denken dat hun persoonlijkheidsstoornis is ontstaan door HSP. Je kunt inderdaad wel hooggevoelig zijn en ook een mogelijke stoornis of aandoening hebben. Maar zoals gezegd, HSP Coaching werkt niet met persoonlijkheidsstoornissen. Dit betekent dat als je een persoonlijkheidsstoornis hebt en denkt dat HSP Coaching zal helpen, je samen met de coach waarschijnlijk vast zal komen te zitten of al snel in de problemen zult komen. Heel wat HSP-coaches hebben zelf HSP en raken gefrustreerd over een gebrek aan vooruitgang en zullen zich verkeerd begrepen voelen bij een gebrek aan vooruitgang. In dit geval kun je beter werken met een therapeut die ook goed geïnformeerd is over het hooggevoelig zijn.

Je eigen innerlijke werk doen

Door vaardigheden te leren om met je gevoeligheid te werken, probeert HSP Coaching je te leren hoe je zelf dingen kunt oplossen. Dit betekent niet dat je alles alleen moet doen, het betekent alleen dat het voor de meeste dingen wel kan. HSP Coaching voor hooggevoelige mensen is net zo belangrijk als leren lezen en schrijven. Wanneer je weet hoe je echt liefdevol jezelf kunt ondersteunen en je innerlijke beperkende patronen los kunt laten, weet je hoe je verder kunt gaan in elk deel van je leven. Je moet natuurlijk nog steeds het werk zelf doen, maar je weet wel wat je moet doen (in plaats van rondjes te lopen). Lia Roma is een fantastische coach die je leert groeien door bij jezelf te blijven, wat een zeer belangrijk aspect is voor hooggevoelige mensen. Zin om een overprikkeld leven te veranderen naar een bruisend leven? Bekijk haar website www.liaroma.nl voor meer informatie en een intake-gesprek.

Lees meer…