Zit sta bureau

Zit sta bureau - Kantoormeubelen.PRO

Heb jij wel eens gehoord van een zit sta bureau? Zoals de naam al aangeeft, is dit een tafel waaraan je zowel kunt zitten als kunt staan. De hoogte van het tafelblad kun je zelf instellen, waardoor je deze laag kunt maken, om zo zittend er achter te kunnen werken, maar je kunt deze ook omhoog zetten, zodat je er aan kunt staan. Dit type bureautafel wordt steeds populairder en begin je langzamerhand op steeds meer plekken te zien. Een zit sta bureau is in verschillende varianten verkrijgbaar, wat als voordeel heeft dat er altijd wel een te krijgen is die helemaal bij jou past. Op het moment dat jij op zoek gaat naar nieuw meubilair voor je kantoorruimte, dan is het dus zeker aan te raden om deze mogelijkheid eens te overwegen. Het gebruik van een zit sta bureau heeft vele voordelen en is daarom eigenlijk gewoon echt een betere keus dan een standaard tafel.

Voordelen van zit sta bureau

Waarom zou je nu kiezen voor een zit sta bureau, wat zijn de voordelen hiervan? Het grote voordeel is dat je gedurende de dag meerdere houdingen aan kunt nemen, dat je niet steeds alleen maar op dezelfde manier achter je tafel zit. Steeds meer mensen hebben een kantoorbaan, vanwege de digitaliserende wereld. In eerste instantie werd er gedacht dat dit goed was voor de mens, want het lichaam wordt dan immers niet zo zwaar belast als bij andere beroepen wel het geval is. Maar het blijkt nu dat de hele dag in een zittende houding doorbrengen eigenlijk helemaal niet goed voor de gezondheid is. Dit werd eerst al duidelijk doordat mensen last kregen van klachten als rugpijn, nekpijn en hoofdpijn. Door gebruik te maken van ergonomische bureaustoelen werd dit grotendeels opgelost, maar een zit sta bureau is daar een nog veel betere oplossing voor. Je krijgt als je staat immers helemaal een andere lichaamshouding en dat is voor de afwisseling echt heel goed en prettig. Een ander punt wat naar voren kwam, is dat mensen met kantoorbanen sneller overgewicht ontwikkelden. Wat ook niet zo vreemd is, je krijgt dan immers gewoon heel weinig lichaamsbeweging en dan kun je nog zo goed opletten wat je eet, de kans dat je aankomt is dan gewoon heel erg groot. En daarbij blijkt nu ook nog eens zo dat veel zitten de kans op het ontwikkelen van verschillende ziektes vergroot. Een zit sta bureau biedt ook wat dat betreft uitkomst!

Koop het bij Kantoormeubelen.PRO

Met een zit sta bureau heb je dus als voordeel dat je vaker een andere houding aanneemt en dat je meer in beweging komt. Daardoor heb je:

  • minder snel last van werkgerelateerde lichamelijke klachten als rugpijn en hoofdpijn
  • een kleinere kans op het krijgen van overgewicht
  • een kleiner risico op het ontwikkelen van verschillende ziektes

Het is dus echt veel gezonder voor je lichaam om met een zit sta bureau te werken. Je kunt dan gedurende de dag afwisselen tussen zitten en staan, net wat op dat moment het best bij jouw werkzaamheden past. Deze afwisseling houdt je bovendien ook actiever, waardoor jij je werk beter kunt doen. Dat is dus nog een voordeel van het gebruik van dit meubilair. Overweeg jij om een dergelijk meubelstuk aan te schaffen? Dan moet je eens kijken op de website van Kantoormeubelen.PRO, zij bieden namelijk een heel ruime keus op dit gebied. Je vindt dergelijke tafels bij hen in verschillende ontwerpen, kleuren en afmetingen. Zo kun je bij hen dus zeker een zit sta bureau vinden dat helemaal op jouw situatie toegesneden is! Lees meer…